BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.438,81
HABER /  GÜNCEL

Ömer Faruk Kavurmacı tahliyesi için hükümetten flaş açıklama

Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin eleştirilerin ardı arkası kesilmezken Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den flaş bir açıklama geldi. Canikli, 'Nöbetçi hakim iddiasını inceliyoruz' dedi.

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi ortalığı ayağa kaldırmıştı. Kavurmacı'nın 2005 yılında konulan epilepsi tanısı nedeni ile tahliye edildiği ortaya çıkmıştı. Nedim Şener, Kavurmacı'nın devreye konulan planı ifşa etmiş yaşananları şöyle duyurmuştu:

13 gün önce alınan rapor 1 Mayıs'a kadar bekletildi. Çünkü o gün resmi tatildi ve nöbetçi mahkeme vardı.

5. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimi Cevdet Özcan ısrarla dosyayı istedi 20 dakikada da tahliyeye karar verdi. Kavurmacı'nın tahliyesine itiraz yolu da manidar bir zamanlama ile kapandı.

HSK DEVREYE GİRDİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye olayına ilişkin HSK'nın devreye girdiğini söyledi.

TGRT Haber'de konuşan Canikli, FETÖ'den tutuklu işadamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi ile ilgili 'nöbetçi hakim iddiasını inceliyoruz' diye konuştu.

Canikli FETÖ ile mücadele ederken kimsenin kayırılmasının mümkün olmadığını belirterek, Kavurmacı'nın tahliye olayına ilişkin HSK'nın devreye girdiğini söyledi. Canikli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuyla ilgili HSK'ya başvurduğunu, tahliye işleminin 'Nöbetçi hakime' denk getirilerek yapıldığı iddiasının inceleneceği bilgisini verdi.

Ömer Faruk Kavurmacı tahliyesindeki en acayip şey

Ömer Faruk Kavurmacı'nın hastalığı bakın ne çıktı?