BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  GÜNCEL

Ömer Faruk Kavurmacı'nın hastalığı bakın ne çıktı?

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesini sağlayan hastalığı ne? Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye gerekçesi ortaya çıktı. Kavurmacı'nın hastalığı bakın ne?

Abone ol

TUSKON soruşturmasında FETÖ'den tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı'nın tepkilere neden olan tahliyesinin gerekçesi belli oldu. Mahkemeye 2005 yılında teşhisi konulan epilepsi raporu iletilirken, tahliyeyle ilgili savcının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz ise reddedildi. Ömer Faruk Kavurmacı'ya rapor veren hastane de Acıbadem çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın 2005 yılında konulan epilepsi tanısının nedeniyle dün tahliye edildiği ortaya çıktı. Avukatların 2005 yılında konulan tanıya ilişkin raporu mahkemeye ilettiği, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nin de tahliye kararı verdiği belirtildi. Bu arada savcılığın tahliyeye ilişkin bir üst mahkemeye yaptığı itiraz ise kabul edilmedi.

ÖMER FARUK KAVURMACI'NIN RAPORU HANGİ HASTANEDEN?

AA'nın haberine göre hakimlik, dilekçe ekinde sunulan Acıbadem Hastanesi'nin 18 Nisan 2017 tarihli sağlık raporundaki tespitlere yer verdi. Söz konusu rapora göre, "Kavurmacı'ya 2005 yılında epilepsi tanısı konulduğu, dönemsel nörolojik takibinin yapıldığı, sürekli çekilen EGK raporunda fokal biyoelektrik dizorganizasyonun lehine yorumlandığı ve cezaevi koşullarının şüpheli üzerinde olumsuz etkilerinin bulunabileceği" yönünde tespitler olduğunu aktaran hakimlik, dilekçeyle beraber verilen diğer belgelere göre de, "şüpheli Kavurmacı'da 2009 yılında santral uyku apnesi, 2010 yılında da hipovitaminöz ve hipoglisemi sorunu tespit edildiği, bu hastalıkların epileptik atakları arttırdığı" yönünde tespitlerin olduğuna dikkati çekti.

Ömer Kavurmacı tahliyesine tepki: Geç kahvaltıda kavurma söyleyin!

EPİLEPSİ HASTALIĞI NEDİR ÖLÜMCÜL MÜ? : Epilepsi nöbeti (yada krizi), beyin normal aktivitesinin, sinir hücrelerinde geçici olarak meydana gelen anormal elektriksel aktivite sonucu bozulması ile oluşan klinik bir durumdur. Halk arasında “Sara Hastalığı” olarak da bilinen epilepsi, kendini epileptik nöbetler ile göstermektedir. Epileptik nöbet gerçekleştiğinde hastada gelip geçici bilinç kaybı veya farklı özelliklerde belirtiler olmaktadır. Kişinin tek bir nöbet geçirmesi, epilepsi hastası olduğu anlamına gelmez.

Epilepsi oldukça yaygın bir hastalıktır. Toplumda görülmeme sıklığı, ülkemizde ve dünyada olduğu gibi % 0,5 ile %1 arasındadır. Cinsiyetler arasında epilepsi hastalığının görülme oranında herhangi bir farklılık yoktur. Epilepsi belli bir yaş grubunda değil herhangi bir yaş ve zamanda ortaya çıkabilmektedir; ancak ilk 16 yaşa kadar ve 65 yaşından sonra görülme sıklığı artmaktadır.

Ömer Faruk Kavurmacı İBB başkanı Kadir Topbaş'ın damadı. Kavurmacı, Topbaş'ın kızı Kübra ile evli. Ömer Faruk Kavurmacı FETÖ üyesi çıkınca tüm şirketlerine el konulmuştu. Pierre Cardin ve Aker eşarplarının sahibi olan Ömer Faruk Kavurmacı, FETÖ'nün en büyük finansörleri arasında. Epilepsi hastası denilerek tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı, şirketlerini yönetirken hiç sıkıntı çekmemişti. 
Kadir Topbaş damadına kefil olmuş ve 17 Aralık'tan sonra FETÖ'den ayrıldığını söylemişti. Ancak 17-25 Aralık sonrası yapılan TUSCON toplantısında damat en ön sırada alkışçılar arasında çıkmıştı.


TUSKON'DAKİ O VİDEO KAYDI

17-25 Aralık sonrasında TUSKON (FETÖ işadamı örgütü) başkanı alenen Erdoğan'ı tehdit etmiş ve o konuşması ayakta alkışlanmıştı. Ön sırada Ömer Faruk Kavurmacı ve Boydaklar yer alıyordu.