BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ölüme pedallı direniş

Bir kaç ay ömrü kalan kanser hastası İngiliz kadın, bisikletle ABD'yi boydan boya geçti.

Abone ol

Birkaç aydan fazla ömrü kalmayan göğüs kanseri hastası İngiliz kadın, bisikletle ABD'yi boydan boya geçti. ABD'nin batısındaki San Francisco'dan 9 hafta önce yola çıkan 42 yaşındaki üç çocuk annesi Jane Tomlinson, 6 bin km pedal basarak bugün New York'a ulaştı.

Kanserle mücadele için maddi kaynak sağlamak amacıyla bu işe kalkışan Tomlinson, Brooklyn köprüsünden Manhattan'daki Batarya parkına girişinde ailesi ve dostları tarafından karşılandı.

İngiltere'nin Leeds kentinde oturan 6 yıllık kanser hastası Tomlinson, ''Çok rahatladım. Buraya varabileceğimden emin değildim'' diye konuştu. Yol boyunca vahşi köpeklerin saldırısına uğrayan, 40 derecenin üzerinde sıcaklıkta pedal çeviren ve dağları aşan Tomlinson, aynı amaç için daha önce üç triatlon ve iki maraton koşmuştu.

Radyolog olan Tomlinson'a ilk kez 26 yaşındayken meme kanseri teşhisi konmuş, hastalık 10 yıl sonra nüksederken, akciğer ve kemiklerini sarmıştı. Doktorların, birkaç ay ömür biçtiği, buna karşın sportif meydan okumalara yoğunlaşan Tomlinson, 2003'te Britanya İmparatorluk nişanı ile ödüllendirildi ve 2004'te de Britanya'da Yılın Kadını seçildi.