BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.500,23
HABER /  GÜNCEL

Ölü sayısı 23’e yükseldi

Pakistan’ın Karaçi kentinde Cinnah Havaalanına düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısının 23’e yükseldiği belirtildi. Saldırı Pakistan Talib...

Abone ol

Pakistan’ın Karaçi kentinde Cinnah Havaalanına düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısının 23’e yükseldiği belirtildi. Saldırı Pakistan Taliban’ı tarafından üstlenildi.
Ağır makineli silahlar, bomba ve roketatarlarla gerçekleştirilen saldırı sonrası yaşanan çatışmalarda ölenlerden 10’unun militanlar olduğu belirtildi. Saldırıda ölenlerden en az 4’ünün havaalanı personeli olduğunu kaydeden yetkililer kalanların siviller ve yolcular olduğunu belirtti.
Saldırı Pakistan Taliban’ı tarafından üstlenilirken Taliban sözcüleri saldırıyı geçtiğimiz Kasım ayında ABD birliklerinin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden liderleri Hakimullah Mesut’un intikamını almak için düzenlediklerini belirtti. Sözcüler ayrıca bu saldırının sadece bir başlangıç olduğunu kaydetti.
Cinnah Havaalanında dün gece saatlerinde sahte pasaportlar ve güvenlik görevlisi üniforması giyen saldırganlar havaalanına girmiş ve makineli silahlar ile el bombalarıyla saldırılarda bulunmuştu. Yaşanan çatışma sonucundaysa en az 21 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilmişti. Saldırı sonrası tüm uçak seferleri iptal edilirken Atatürk Havalimanı’ndan saat 21.00’de kalkan TK708 sefer sayılı İstanbul-Karaçi seferini yapan THY uçağı da geri dönmüştü.