BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Oltalar, kupayı kapmak için atıldı

Deniz Kültürü Festivali kapsamında düzenlenen balık tutma yarışmasında Fatih Belediye Başkanı Demir'de tuttuğu balıkları denize geri bıraktı.

Abone ol

Fatih Belediyesi ile Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği'nin (KUMDER) iş birliğiyle bu sene yedincisi yapılan Geleneksel Tarihi Yarımada Balık Festivali çerçevesinde balık tutma yarışması Galata Köprüsü üzerinde yapıldı.

Festivalin ikinci gününde sabah 08.00’de oltalarını rastgele diyerek Galata Köprüsü’nün üzerinde denize olta atan 42 amatör balıkçı öğlen 12.00’ye kadar balık tuttu. Tutulan balıklar terazide tartılarak dereceye girenler belirlendi. Çok fazla balık akınını olmadığı yarışmada birinciliği Halil Karaca tuttuğu 347 gram balıkla kazandı. Dereceye girenlerin belirlenmesinin ardından ödül törenine geçildi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, dünyanın en önemli eserlerinin bulunduğu bir alanın tam ortasında bulunduklarını belirterek, “Şöyle bir çevremize baktığımızda karşımızda Süleymaniye, yanı başımızda İstanbul’un giriş kapısı olarak da sayılan Yenicami, önün biraz ilerisinde dünyaya 600 yıllık başkentlik yapmış Sarayburnu, hemen arkamızda Cenevizlilerden kalma Galata Kulesi ve tabii ki üzerinde bulunduğumuz Galata köprüsü. Hedefimiz düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle tüm tarihi güzelliklerin yanı sıra balık ve deniz kültürünün, İstanbul Boğazı’nın ve Haliç’in farkına varabilmek, tanıtımını en iyi şekilde yapabilmek. Vatandaşlarda balıkçılık konusunda bir bilinç oluşturmak ve halkımızı denizle daha fazla buluşturmak istiyoruz” dedi.

347 gramlık balık tuttu

Balık tutma yarışmasında tutuğu 347 gram balık ile birinci olan Halil Karaca kürsüye çıkarak kupasını ve para ödülünü Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in elinden aldı. İkinci Hüseyin Özdemir ile üçüncü Habib Tombul da kupa ve para ödüllerini KUMDER Başkanı Kemal Duranoğlu’nun elinden aldı.


Birinci oltayla şansını denedi

Ödül töreninin ardından Başkan Mustafa Demir, balık tutma yarışmasında birinci gelen Halil Karaca’nın oltasının kendisine de uğurlu gelip gelmeyeceğini denemek için rastgele diyerek Galata Köprüsü’nün üzerinden denize olta attı. Kısa bir süre beklemesinin ardından Başkan Demir’in oltasına balık takıldı. Küçük bir istavrit balığı yakalayan Başkan Demir, oltanın kendisine de uğurlu geldiğini söyleyerek yakaladığı balığı tekrar denize bıraktı.