BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

Ölmemek için nakil bekliyor!

Konya’da, 6 ay önce ortaya çıkan böbrek yetmezliği nedeniyle 5 defa yoğun bakıma giren 10 yaşındaki Gülbeyaz biran önce böbrek nakli olarak hayata tutunmak istiyor.

Abone ol

Kader (29) ile Reşat Bekçi (34) çiftinin 5 çocuğundan en büyüğü olan 10 yaşındaki Gülbeyaz 6 ay önce diş ağrısı ile gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisiyle karşılaştı.

1 ay boyunca böbreklerinin tekrar çalışması için yapılan tüm müdahaleler başarısız oldu. 6 ay içerisinde solunumu duran, krizlere giren 10 yaşındaki Gülbeyaz 5 defa yoğun bakım servisine kaldırıldı. Haftada 3 gün diyalize girmeye başlayan Gülbeyaz’ın sağlığına kavuşması için annesi ve babası böbreklerini vermek istedi. Annenin böbreğinin tembel olması, babanın ise uyumsuz olması nedeniyle Gülbeyaz’a böbrek nakli gerçekleşmedi. Çaresiz olan aile şimdi kızlarının yaşam savaşını kazanması için organ nakli bağışının artmasını ve nakil için sıranın biran önce kendilerine gelmesini istiyor.

YEŞİL KARTLILAR AMA PARA İSTEMİYORLAR

Hastanede tedavilerini yeşil kartlarıyla yaptırdıklarını belirten ve kağıt toplayarak geçimlerini sağladıklarını ifade eden baba Reşat Bekçi, “Biz para istemiyoruz. Organ bağışlarının artmasını ve kızımıza böbrek nakli yapılmasını istiyoruz” dedi. Anne Kader Bekçi de, kızının biranda böbrek yetmezliğinin ortaya çıktığını anlatarak, "Biran önce organ nakli yapılmasını istiyoruz. Kızım 5 defa yoğun bakıma girdi. Hastaneden yeni geldik. Sürekli diyalize girmeye başladı. Kızıma yardım edilsin” şeklinde konuştu.

Haftada 3 gün diyalize girmeye başlayan Gülbeyaz’ı kardeşleri de son zamanlarda çok az görebildiklerini ve ablalarına yardım edilmesini istedi.