BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Özal'ın ölüm raporunu karartacaklar

Ahmet Özal, Taraf'a verdiği röportajda gündemi sarsacak bir iddiada bulundu. Bu iddiaya göre Özal raporunun yüzde 70'i hala sır...

Abone ol

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, babasının ölümünden hemen sonra iki Çankaya Köşkü çalışanının yurtdışına çıktığını ve savcılığın bu konuda bilgisi olduğunu söyledi. Bu kişilerden birinin Çankaya Köşkü’nde garson olarak görev yaptığını belirten Ahmet Özal, iki eski çalışanın Türkiye ile arasında iade sözleşmesi bulunmayan Kanada ve Honduras’ta olduğunu dile getirdi.

Taraf gazetesinden Arzu Yıldız Ahmet Özal’la merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin iddialar ve Adli Tıp raporları hakkında konuştu.

BU RAPORA ÇOCUK İNANMAZ

Adli Tıp raporunun Turgut Özal'ın naaşından çıkan zehirlerin çevresel faktörlerden kaynaklandığı yönündeki tesbitini değerlendiren Ahmet Özal:

Zehir var ama zehirlenme yok” deniyor. Böyle rapor mu olur? Buna çocuk bile inanmaz. Olayı sulandırmaya çalışıyorlar. Babamın naaşından elde edilen zehirlerin dozajlarının değiştirilerek kamuoyuna sunulacağını düşünüyorum. Ayrıca savcılığın ve Adli Tıp Kurumu’nun zehirlenme dozajlarına ilişkin laboratuar sonuçlarını tam olarak açıklayıp açıklayamayacaklarını merak ediyorum. Hatta Başbakan’ın, “Bu, Türkiye’ye zarar verir” denerek ikna edilmeye çalışılacağını, daha sonrasında da zehirlerin gerçek dozlarının kamuoyuna sızdırılacağını düşünüyorum. Böylece soruşturmayı en başından beri dikkatle izleyen Başbakan’a olan güveni zedelemeye çalışacaklar. Özetle devletin kendini koruma refleksleri çalışmaya başladı.

GERİ KALAN YÜZDE 70'DEN KİMSENİN HABERİ YOK

Devlet Denetleme Kurulu Turgut Özal'ın ölümü hakkında “şüpheli ölüm” tesbitinde bulunmuştu. Bu rapor hakkında Özal, babamın ölümüyle ilgili hazırlanan Devlet Denetleme Kurulu raporunun sadece yüzde 30’u kamuoyuna yansıtıldı. Geri kalan yüzde 70’i konusunda kimsenin bir fikri yok. Geri kalan kısmı neden paylaşmıyorlar?” dedi.