BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  GÜNCEL

Ölmeden önce taziyeye gelenlere not yazdı!

Ordu'nun Ünye ilçesinde vefat eden kişinin evinin kapısına, 2 yıl önce cenazesinde kullanılmak üzere seçtiği fotoğrafı ile taziye için gelenlere yazdığı not asıldı.

Abone ol

Ankara'da yaşayan ve yaklaşık 3 yıl önce yakalandığı karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Muharrem Canbulat'ın (76) cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Ünye ilçesine getirildi.

Cenaze, Hamidiye Mahallesi'ndeki evinde helallik alındıktan sonra Merkez Büyük Camii'ye götürüldü.

Burada, ikindi vakti kılınan namazın ardından Canbulat'ın cenazesi, Atatürk Mahallesi'ndeki Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Canbulat'ın Hamidiye Mahallesi'ndeki evinin kapısına, vasiyeti üzerine, 2 yıl önce cenazesinde kullanılmak üzere seçtiği fotoğrafı ile altına el yazısıyla taziyeye gelenler için yazdığı not asıldı.

Muharrem Canbulat'ın kızı Fatma Canbulat Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının düşündüklerini not almayı ve bütün işlerini planlamayı sevdiğini belirterek, önemli günler için mektup yazmaktan hoşlanan biri olarak tanındığını söyledi.

Babasının 2014 yılında vasiyetini yazdığını anlatan Canbulat, "Aynı zamanda taziyesi için eve gelen misafirlerine de mektup yazdı. Eve gelenlerin dünya işlerini konuşmamasını, Fatiha ve Yasin okumalarını istedi" dedi.

Erdem, babasının çok düşünceli bir insan olduğunu ifade ederek, "Her anını not alırdı. Ölümünü de planlamıştı. Bize zorluk olmasın diye her şeyi not almıştı. 'Mezar yerini şöyle yapın, insanlara şu ikramlarda bulunun' gibi her şeyi yazmıştı. Bütün Ünyeli hemşehrilerini çok seviyordu. Bu yaz geldiğinde herkes ziyaretine geldi, helalleşti. Bilerek ölüme yürüdü babacığım. İnşallah mekanı cennet olsun. Allah onu utandırmasın, Allah rahmet eylesin. Bütün sevenlerinden Allah razı olsun" diye konuştu.

Canbulat, taziyeye gelenler için yazdığı notta şu ifadeler yer alıyor:

"Muhterem dostlarımız, hoşgeldiniz. Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin, ben herkese hakkımı helal ettim. Bilen Yasin veya 3 İhlas, 1 Fatiha okusun. Dua etsin. Lütfen dünya sohbetlerini burada değil, ileride başka mekanlarda yapınız. Peygamber Efendimiz ‘Siz ölülerinizi yad ediniz, onlar için dua edin, affını dileyiniz, ibret alınız’ diyor. Allah hepinize sağlıklı, imanlı uzun ömür versin. Amin."