BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Öldürülen gazeteciler günü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti öldürülen 62 gazeteciyi topluca anacak.

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 4 Nisanda gerçekleştirilecek ''Öldürülen Gazeteciler Günü''nde, 1909 yılından bu yana öldürülen 62 gazeteciyi topluca anacak.

TGC'den yapılan yazılı açıklamada, Galata Köprüsü üzerinde 6 Nisan 1909 tarihinde kurşunlanarak öldürülen Serbesti Gazetesi Başyazarı Hasan Fehmi'nin ölüm tarihini ''Öldürülen Gazeteciler Günü'' olarak belirleyen TGC'nin, o tarihten bu yana öldürülen 62 gazeteciyi her yıl topluca andığı anımsatıldı.

''Öldürülen Gazeteciler Günü'' nedeniyle bu yıl 4 Nisanda TGC Yönetim Kurulundan bir heyetin, Hasan Fehmi'nin, Çemberlitaş Sultan Mahmut Türbesi'ndeki mezarını ziyaret ederek saygı duruşunda bulunacağı ifade edilen açıklamada, aynı gün ''Öldürülen Gazeteciler Galerisi''nin de yer aldığı Basın Müzesi'nde ''İş Güvencesi ve Riskli Meslek Gazetecilik'' konulu bir panel düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, TGC Başkanı Orhan Erinç'in yöneteceği panele, Milliyet gazetesi yazarı Nail Güreli, Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, yazar-çevirmen Nükhet İzzet İpekçi ve Yeditepe Üniversitesi öğretim görevlisi Altınay Kışlalı Enginbilgiç'in konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.