BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Mecliste tezek kavgası

CHP'li Ensar Öğüt elinde tezekle kameraların önünde duruyor. Nedenini kendi şöyle açıkladı...

Abone ol

İNTERNETHABER-ÖZEL
ZÜBEYİR KINDIRA


ANKARA/ Köy okullarında hala tezek yakıldığını ileri süren CHP Ögüt; ‘Muassır medeniyete tezek yakarak mı ulaşacağız?’ diye sordu.

CHP'Lİ VEKİL OKULLARI TEK TEK DOLAŞARAK TEZEK YAKILDIĞINI TESPİT ETTİ.

İŞTE O FOTOĞRAFLAR 

CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt köy okullarında tezek yakılarak çocukların ısındırılmaya çalışıldığını ileri sürerek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve hükümeti eleştirdi.

OKULLARI TEK TEK DOLAŞTI

Kanun teklifi 2007 yılında ret edilen Öğüt, o tarihte bakanın tezek yakılmadığı iddiasını çürütmek için köy okullarını dolaşarak, tezekli görüntüleri delil olarak topladı.

İkinci kez kanun teklifini veren Öğüt, kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi öncesinde İNTERNETHABER’e konuştu. Ögüt; “Muassır medeniyete okullarımızda tezek yakarak mı ulaşacağız. Bakan, tezek yanmıyor, iddiasında. Ama ben tek tek köyleri dolaştım. İşte resimler. Bu resimleri kürsüye çıkıp, milletvekillerine de göstereceğim. Bu görüntüler 21. yüzyıl Türkiye’si için ayıp” dedi.

KANUN DEĞİŞMELİ

Ensar Ögüt, 1961 yılında çıkartılan bir kanunla köy ilköğretim okullarının yakacak gideri olarak köy bütçesinin yüzde 10’unun ayrıldığını ancak köylerin bütçesinin yetersiz olması nedeniyle yakacak alınamadığını ileri sürdü. Öğüt; “Bu nedenle okullarda zorunlu olarak tezek yakılıyor. Ben de kanun teklifimde bu kanunun değiştirilmesini öneriyorum. Teklifime göre; il özel idareleri köy okullarının yakacak ihtiyacında kullanılacak bir ödenek ayrılacak” dedi.

TEZEK YAKMAYA DEVAM

Ancak Ensar Öğüt’ün okulları tezekten kurtarmaya dönük bu kanun teklifi AK partililerin oylarıyla ret edildi. Kanun teklifi üzerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Her yere, her okula ödenek çıkartılıyor. Valiliklere verilen talimat doğrultusunda köy okullarına zaten aktarım yapılıyor” diyerek, tezek kanununa gerek olmadığını ifade etti.