BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.434,93
HABER /  MEDYA

Olay yazı 'IŞİD nereden çıktı' için bir cevap

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'nin 'IŞİD nereden çıktı' sorusuna cevap verdiği bugünkü yazısı konuşuluyor.

Abone ol

IŞİD nereden çıktı? 2-3 yıl öncesine kadar esamesi bile okunmayan örgüt, dünyanın dört bir yanında nasıl böylesine dehşet saçabiliyor?

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'nin merak edilen soruya yanıt verdiği yazısı tartışılıyor. Yazara göre IŞİD'in altında emperyalist devletlerin sömürü düzeni yatıyor.

SÖMÜRÜ DÜZENİNİN ÜRÜNÜ

- Ortadoğu’da yüzlerce yıldır süren kuşatmaların, örtülü örtüsüz darbelerin, sömürünün, köle ticaretinin nefretten yapılmış bir yaratık halinde fışkırmasıdır IŞİD...

- Paris’in arka sokaklarına kapatılan Cezayir sömürgesinden arta kalmış çocuklardır...

- Londra banliyölerine tıkılmış ve içini zifir gibi kin kaplamış Afgan-Paki sömürge çocuklarıdır...

- Açlığın, aşağılanmanın, tarihin mahzenlerinde birikip, insanlığın yüzüne tükürmesidir IŞİD... Kanlı bir tükürüktür bu...

"Bu petrol coğrafyasında işgal, kuşatma, ayak oyunu hiç bitmedi" diye yazan Çekirge, Ortaoğu ülkelerinin yakın tarihini anlattı.

Taliban ve  IŞİD'in bu tarihsel cerahatin fışkırması olduğu görüşünü paylaşan yazar, “Kardeşim, bu Araplar da adam olsun sömürtmesin kendisini...” diye itiraz edenlere de şu cevabı vererek yazısını tamamlıyor:

YARALI DA OLSA DEMOKRASİMİZ VAR

 “Emperyalizmin haritasını çizdiği bu kanlı coğrafyada bir kurtuluş savaşı verip Cumhuriyet’i kuran Atatürk ve silah arkadaşlarına... O savaşta canını feda eden bütün Anadolu evlatlarına rahmet diliyorum... Onların o mütevazı ve onurlu hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum...”

 Ve diyeceğim ki..

“Çok şükür tarihi yaralı da olsa bugün bir demokrasimiz var...Dikkat edin...Gücünü kendi halkından almayan iktidarlar, başkalarının iktidarlarına teslim oluyorlar...”

Bakınız: Ortadoğu tarihi...

Yazının tamamı için