BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.436,69
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Özdağ'dan korkutan savaş iddiası

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Doğu Akdeniz'de 12 ulusun 36 gemisi bir araya geldiğini söyledi. Özdağ, "İsteseniz de istemeseniz de bölgede savaş yaşanacak" diye konuştu.

Abone ol

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, hükümetin Türkmenler'e yönelik politikasını eleştirdi. Türkmenler'in söylendiğinin aksine silahla Türkiye tarafından desteklenmediğini söyleyen Özdağ, Akdeniz'deki askeri varlıkları hatırlattı, bölgede yeni bir savaş çıkacağını ileri sürdü.

TBMM Genel Kurulu'nda MHP'nin, Suriye ve Irak'taki Türkmen varlığına ilişkin verdiği soru önergesi reddedildi. MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, hükümetin Suriye politikasını eleştirerek şöyle konuştu;

"Suriye'de Türkmenlere yapılan etnik temizliğin boyutlarını biz söylemiyoruz, Suriye insan hakları örgütleri söylüyor ve onlar karşı çıkarken yine AKP hükümetleri susmuştur. Demek ki aslında Türkmenlere yönelik de ciddi bir politika yoktur ve Türkmenler de söylenildiğinin aksine, silahla Türkiye tarafından desteklenmemektedir, tek başlarına bırakılmışlardır.

İSTEMESENİZ BİLE SAVAŞ ÇIKACAK

Şimdi, bölgemizde büyük bir savaş yaklaşıyor. Doğu Akdeniz'de 12 ulusun 36 gemisi bir araya geldi, savaş uçakları bölgeye yığılmış durumda. Bunu çok kısa zamanda kara güçleri de izleyecek. İstemeseniz bile bu ortamdan savaş çıkabilir."