BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.443,60
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Olay rektör Hüseyin Bağ'dan eşi için olay açıklama

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Hüseyin Bağ, eşine yaptığı kıyak atamayla ilgili açıklama yaptı. Rektör savunmasında tüm rektör eşlerinin üniversitede çalıştığını iddia etti. Bağ 'Bu yaygara niye' diye olay bir açıklama yaptı.

Abone ol

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ’ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atadı.

Günlerdir tartışılan atamayla ilgili eleştirileri bugün Twitter adresinden yanıtlayan Rektör Bağ, "Şimdi dünyanın sonunun geldiği yaygarasını çıkarmak niye?!" dedi. Prof. Bağ, şunları yazdı;

-"Pamukkale Üniversitesi ya da başka üniversitelerde eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim. Benden önce kuruluşundan beri görev yapan tüm rektörlerin eşleri Pamukkale Üniversitesi'nde çalışıyordu. O zaman her şey normaldi de şimdi mi anormalleşti? O zaman etik sorun yoktu da şimdi mi problem oldu? Şimdi dünyanın sonunun geldiği yaygarasını çıkarmak niye?! O zamanki 2547 sayılı yasa buna uygundu da ben rektör olunca yasa mı değişti?
İşte rektörün twitter hesabından yayınladığı açıklamanın önemli bölümleri;




MİLLİ EĞİTİM BAKANI NE DİYOR?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise dün yaptığı açıklamada Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nün eşini sekreteri olarak atamasıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi;

-"Liyakatlı olmuş olabilir, hak etmiş olabilir ancak bir de genel kural var ki bir hak eden, bir liyakatlı olan o mu vardır? Bir de vatandaşın algısı gerçeğin önündedir. Onun liyakatı konusunda hiç kimsenin şüphesi yok. Muhakkak ki o makama gelen bir kimse kendisinde sıkıntıya neden olacak değil, kendisini ileriye götürecek kimseyi atar. Ancak öyle dahi olsa vatandaş her zaman yakınlarından birisinin görevlendirilmesinin doğru bir atama olmadığı şeklinde bir kanaate, bir algıya sahip. Bu algı bazen gerçeğin de önündedir. Ancak vatandaşın bu algısına saygı göstermek gerekir, o doğrultuda hareket yapılsa daha uygun, daha doğru olurdu".