BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.480,13
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu'ndan Katar ve İncirlik için flaş açıklama

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İncirlik ve Katar krizine için bomba açıklamalarda bulundu.

Abone ol

FETÖ üyesi bazı askerlerin iltica başvurularının kabul edilmesi ve Alman parlamenterlerin İncirlik ziyareti başvurusunun reddedilmesi nedeniyle gergin olan Türkiye - Almanya ilişkilerini değerlendirmek üzere Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, bugün Ankara'ya geldi. Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel  ile ortak basın açıklaması yaptı.Bakan Çavuşoğlu dünyayı sarsan Katar krizine ilişkin konuştu. Çavuşoğlu, " Hepimizi üzen gelişme. Her bakımdan bu dayanışma önemli elbette sorunlar yaşayabilir ülkeler, görüş ayrılıkları olabilir ama her şartta diyoloğun devam etmesi lazım. Şuandaki mevcut tablodan üzüntü duyduk. Durumun normalleşmesi için elimizden gelen desteği veririz." dedi

Şu anda Konya NATO Üssü'ne ziyaretin mümkün olduğunu söyleyen Çavuşoğlu ancak şartların normalleşmesi şartı ile İncirlik'e ziyaretin mümkün olabileceğini açıkladı.  

BAKAN ÇAVUŞOĞLU

Almanya olumlu adım atarsa biz de atarız. Almanya ile pozitif gündeme nasıl odaklanabiliriz onu görüştük. İncirlik'e değil Konya'daki NATO üssüne ziyaret yapılması mümkün. Tarihi ziyarettir. bundan sonraki ilişkilerimizde olumlu anlamda ziyaret olur. Şartlar oluşursa normalleşirse İncirlik'te mümkün olabilir. Her şey bir tarafından isteği ile gelişmez. İncirlik için herhangi liste verilmedi 

DENİZ YÜCEL'İN TUTUKLULUĞU

Bağımsız yargı soruşturmayı sürdürüyor. Avrupa'da bir moda başlatıldı. Gazeteciler ajan olarak kullanılıyor. Gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklanırsa söylersin bunu. Hukuk şeffaf şekilde yürüyor. Bu konuda gündeme geldi.

PKK'NIN ALMANYA'DAKİ FAALİYETLERİ

PKK'nın Almanya'daki faaliyetleri sürüyor.Bize karşı olan herkesin düşmanlarımızın sığınma merkezi Almanya'nın olmaması gerekiyor. Bizim bunu beklememiz en doğal hakkımızdır. 

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI GABRİEL

Kesinlikle darbe girişimlerine tahammül edilemez. Biz terör tehlikesine karşı birlikte mücadele ediyoruz. Türkiye-Almanya olarak ticaret olarak yakın işbirliği içindeyiz. Acilen Gümrük Birliği'nin geliştirilmesi gerekiyor. Bizler kültürel olarak da bağları olan ülkeleriz. Vize işlemlerini bilim ve işadamları için kolaylaştıralım. PKK Almanya'da da suç işleyen örgüttür. Bizim ülkemiz içinde tehlikeli hale gelmiştir. 

Darbe girişimine katılması konusunda şüphelenilen insanlar diğer tarafta PKK bağlantılı olmak üzere soruşturma olması Türkiye'nin bunların incelenmesi konusu var bunu yapacağız. İltica talebinde bulunanlarla ilgili olarak   Alman Meclisi karar vermemektedir bu çizgi izlenmektedir. İltica kararlarını bağımsız mahkemeler veriyor.

İncirlik ziyaretinin şu anda ziyaretin mümkün olmamasına üzüntü duydum. Konya'da da birlikte çözüm bulduğumuz için diğer hususlarda çalışma imkanı veriyor bize. Barışçıl yöntemlerle konuyu çözmek istiyoruz.

Katar krizi neden çıktı Türkiye için büyük sıkıntı!