BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Olay kitabın bir nüshası onun evinde

Yazar Aydın Engin dün televizyonda Ahmet Şık'ın kitabının bir kopyasının da kendisine olduğunu açıkladı. Polisler gelirse de veririm dedi ama eşi çok sert çıktı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Yazar Aydın Engin, dün TV8'de canlı yayında Ahmet Şık'ın kitabının kendisinde de bir kopyası olduğunu, eğer polis gelirse teslim edebileceğini açıkladı. Bugün T24'deki yazısında da aynı durumu tekrar yazdı. Ancak eşi yazar Oya Baydar, sert bir şekilde bu durumu protesto ediyor ve "Evi daha yeni temizlettim, polis filan gelmesin" diyor.

CNN Türk'te Aynenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programına katılan yazar Oya Baydar, Ayşenur Arslan'ın Aydın Engin'in yazısını hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

Ayşenur Arslan: Buyursunlar gelsinler de Aydın Engin'in eşi, evin sahibesi, hayat yolculuğundaki arkadaşı gidince şimdi belki de polisleri görecek.

Oya Baydar: Yani Evimi dağıtmasınlar. Daha yeni temizlettim. Güç bela. Evimi dağıtmasınlar, bilgisayarıma şuna buna karışmasınlar. Bu saçma sapan işlerden bıktık artık. Bu kitabın kimbilir kaç bin kopyası dolaşıyordur şu an heryerde. Aydın Bey espri yapmış... Yine ben yanacağım. Ev dağılacak.

O İLGİNÇ KONUŞMAYI SEYRETMEK İÇİN BU LİNKİ TIKLAYINIZ

FACEBOOK'TA "BİR NÜSHASI BENDE VAR" İSYANI!

Ergenokon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci yazar Ahmet Şık'ın İmamın Ordusu kitap taslağına yönelik operasyon sosyal medyada da büyük yankı yarattı.

Şık'ın basılmamış kitabını "örgütsel döküman" ilan eden savcılığın "Kitap kimde varsa suç işliyor" açıklaması üzerine facebook'ta bir grup oluşturuldu.

Yayın Kollektifi imzasıyla açılan "Ahmet Şık'ın kitabı bende de var" grubundan "Hiç bir gerekçe yayınlanmamış bir kitabı engellemeye neden olamaz" denilerek herkes üye olmaya davet edildi.

Dün gece oluşturulan grupta binlerce kişi üye oldu. Üyeler, "Kitabı bilgisayardan sildim ama ezberlemiştim", "Ben de sildim ama aklımda kaldı", "Kitabı herkese gönderiyorum", "Ben de var gelin alın beni", "Kim demiş "Basılmadı" diye..? 90. baskısı bende var... Benim gibi düşünen herkes de var.. Nasıl da yanıldılar...", "Bir kitap okumadım haşatım değişti" gibi notlar yazdılar.