BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kaddafi gitmedi ama bayrağı gitti

Kaddafi iktidardan çekilmedi ancak, Libya'nın New York'taki Libya BM Daimi Temsilciliği binasına, isyancıların simgesi olan bayrak çekildi.

Abone ol

Kendisine karşı başkaldıran Libya halkına ve ABD, İngiltere ile Fransa'nın başı çektiği askeri operasyona karsın Libya lideri Muammer Kaddafi iktidardan çekilmedi ancak, Libya'nın New York'taki Libya BM Daimi Temsilciliği binasına, isyancıların simgesi olan bayrak çekildi.

Libya'nın, yeşil düz bir zeminden oluşan, üzerinde herhangi bir arma, simge yada yazı bulunmayan bayrağı, Libya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciği binasından indirilerek, yerine isyancıların simgesi haline gelen ve ülkenin Kaddafi iktidarından önceki bayrağı çekildi.

Libya'nın ilk ulusal bayrağı 1951 yılında İtalya'dan bağımsızlığın alınmasının ardından Libya Krallığı'nın bağımsızlık simgesi olarak tasarlanan bu bayrak ortada üzerinde beyaz ay ve yıldızolan siyah yatay bir şerit ve bu şeritin alt ve üstünde ölçülerinin yarısı olacak şekilde, üstte kırmızı, altta da yeşil üç ana renkten oluşuyor.

Libya büyükelçiliği binasında, isyancıların simgesi haline gelen bayrak dalgalanırken, Birleşmiş Milletlerce üye tüm ülkelerin bayraklarının hafta içi günlerde göndere çekildiği BM bahçesinde ise, Libya'nın düz zemin yeşilden olan bayrağının dalgalanması dikkat çekti.

KADDAFİ'NİN LİBYA  BAYRAĞI

İSYANCILARIN LİBYA BAYRAĞI