BIST 10.755
DOLAR 32,24
EURO 34,88
ALTIN 2.424,88
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç kitap baskınını 'Şık' bulmadı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ahmet Şık'ın kitabıyla ilgili yapılan aramayı şık bulmadığını ve üzüntü verici olduğunu söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM -Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ahmet Şık'ın kitabıyla ilgili yapılan aramayı şık bulmadığını ve üzüntü verici olduğunu söyledi.

“Ergenekon” soruşturmasında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ın kaleme aldığı “İmamın Ordusu” isimli yayımlanmamış kitap için yayınevine ve Radikal gazetesine baskın yapıldı. Baskınlarda kitabın kopyalarına da el konuldu.

Muhalefet baskınlara sert tepki gösterirken, hükümetten de tepkiler gelmeye başladı. Önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'durup dururken olmuyor' dedi. Ardından da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuştu.

ARINÇ: ÜZÜNTÜ VE ENDİŞE DUYDUM

Baskın için "şık değil" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise "Sadece kitap nedeniyle yayınevine ve Radikal gazetesine baskın yapılmasından üzüntü ve endişe duydum" dedi.

Arınç, TCK'da değişiklik yapan tasarının TBMM Adalet Komisyonundaki görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada, el konulmanın mahkeme kararıyla olduğunu anımsattı.

Arınç, "Bu çok şık bir olay değil. Henüz basılmamış bir ürüne el konulmasını fevkalade üzücü buluyorum. Bir kitaptan dolayı böyle bir eylem ve faaliyet yapılmasından gerçekten üzüntü ve endişe duyduğumuzu şahsen ifade etmek istiyorum" diye konuştu.