BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.382,37
HABER /  DÜNYA

Olay gazete İsrail'i çileden çıkaracak

İsrail'in Türkiye'nin yaptırım kararlarına karşı en çok güvendiği ABD'den eleştiri üstüne eleştiri geliyor

Abone ol

Birleşmiş Milletler'e sunulan Mavi Marmara raporunu erken yayımlayarak dünyaya çalım atan New York Times, İsrail'e yönelik eleştirilerinin dozunu arttırdı.

İsrail uluslararası alanda kendini 'tecrit' ediyor diyen gazeteden Netanyahu yönetimini çileden çıkaracak bir de çağrı geldi:

"Türkiye'den özür dilenmesi doğru ve akıllı bir yol olacak."

MISIR'DAN DİLEDİN TÜRKİYE'DEN DE DİLE

İsrail'in geçen ay sınırda çıkan olaylarda Mısırlı askerlerin ölümünden dolayı Mısır'dan özür dilediği anımsatılan yazıda, Mısır'a yapılanın Türkiye'de de yapılması gerektiğinin altı çizildi.

GAZZE POLİTİKASI SÜRDÜRÜLEMEZ

BM Soruşturma Komisyonu'nun Mavi Marmara raporunda, İsrail'in Mavi Marmara'ya baskın yapma kararının ''aşırı ve uygunsuz'' bir hareket olarak nitelendirildiği ve İsrail'in 9 ölüme izah getiremediği de vurgulanan yazıda, raporun İsrail'in Gazze politikasını da sürdürülemez bulduğunu anımsattı.

YAKINDAN ATEŞ EDİLMİŞ

Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden ABD vatandaşı Furkan Doğan'la ilgili olarak BM Soruşturma Komisyonu'nun raporunda yazılanlardan alıntı da yapan Cohen, makalesinde, Doğan'a son derece yakından ateş edildiğinin, Doğan'ın öldürücü kurşunu almadan önce zaten yerde yaralı yatıyor olabileceğinin raporda yer aldığını ve rapordaki bu ifadelerin infaz ya da buna yakın bir durum olasılığını arttırdığını yazdı. 

GEMİDE SİLAH YOK

Doğan ve gemide öldürülen diğer 8 kişinin üzerinde silah olduğuna dair kanıt olmadığının raporda belirtildiğini vurgulayan Cohen, Doğan'ın babası, Erciyes Üniversitesi öğretim üyelerinden Ahmet Doğan'la geçen yıl Ankara'da tanıştığını, Ahmet Doğan'ın hem oğlunu kaybetmekten hem de ABD'nin olaya ilişkin kaçamak tavrından derin üzüntü içinde olduğunu yazdı.