BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.469,80
HABER /  GÜNCEL

Bu askerleri de komutanları mı vurdu?

Türkiye'nin iki ayrı kentinde, iki farklı asker ailesi tüyler ürperten bir iddia ile çıktı ekran karşısına.. Onlara göre çocukları intihar etmedi, komutanları tarafından öldürüldü..

Abone ol

Tunceli’nin Hozat ilçesinde 2009’da askerlik görevini yaparken intihar ettiği ileri sürülen er Murat Oktay Can’ın babası Oktay Can, oğlunun intihar etmediğini, komutanı tarafından

ALBAY ÜÇ KİŞİYİ KURŞUNA DİZDİRDİ İDDİASI

Eski Van Jandarma Alay komutanı Kurmay Albay Halil İyigün, teslim olan iki PKK'lı ile bir sivili kurşuna dizdirmekle suçlanıyor.

İyigün, Van’ın Çaldıran ilçesinde 2009 yılında bir operasyon sırasında teslim olan iki PKK’lı ile yanlarındaki bir sivili öldürmekle suçlanıyor. İyigün hakkında savcılık dosyası var.

vurulduğunu iddia etti. Benzeri bir iddia da Şanlıurfa'dan geldi..

Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can ve anne Süsember Can, dün basın toplantısı yaptı. Aile, otopsi, kriminal ve balistik incelemenin sivil kurumlarda yapılması taleplerinin geri çevrildiğini ve AİHM’ye başvurduklarını bildirdi.

BİR İDDİA DA ŞANLIURFA'DAN GELDİ

Şanlıurfa’da da 5 yıl önce komando er olarak vatani görevini yaparken ölen ve ‘silahıyla intihar etti’ denilen Cevdet Güvener’in Tarsus’da yaşayan ailesi de, olayın cinayet olduğunu

iddia edip AİHM’ye başvurdu. Ağabey Bayram Güvener, itirazlarının reddedilmesi üzerine davayı AİHM’e taşıdıklarını söyledi. Güvener, “Kardeşim intihar edecek yaradılışta değildi” dedi.

TSK'da yaşanan asker vurma olayları, istifa eden eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in, "Yanlışlıkla kendi askerimizi alnından vurmadık mı?" sözleriyle ayyuka çıkmış ve günlerce tartışılmıştı.

Gündeme bomba gibi düşen bu sözlerden sonra pek çok aile çocuklarının asker ocağında vurulduğunu iddia ederek olayların incelenmesini istemişti..