BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Olay adam kendini savundu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Van'da uğradığı taşlı, yumurtalı saldırda adı geçen Arslan Yılmaz kendini savundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Van'da uğradığı taşlı, yumurtalı saldırdaki tartışmaların odak ismi olan AK Parti Van İl Teşkilatı Tanıtım ve Medya'dan sonrumlusu Arslan Yılmaz ilk kez konuştu.

Yılmaz, kalabalığı teskin etmek için orada bulunduğunu söyleyerek kendisini savundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kardeşinin kayınbiraderi de olan Yılmaz, "Sayın Baykal'a fili bir saldırıda bulunduğumu, yumurta taş ve benzeri cisimleri attığımı Baykal ispatlayabilir mi? Eğer ispat edemiyorsa ki, edemez. Bana atfen söylenen tüm sözlerini asılsız olduğunu ve özür dilemesi gerektiğini kendilerinden bekliyorum" dedi.

Van'daki Beyaz Saray Düğün Salonu'nda 2 Nisan 2010'da yapılan CHP Van İl Örgütü'nün 33. olağan kongresine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılan saldırı ile ilgili Ak Parti Van İl Teşkilatının Tanıtım ve Medyadan sorumlusu Arslan Yılmaz, kendisine yönelik suçlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kongenin yapıldığı Beyaz Saray Düğün salonunu ile aynı sokakta işyeri bulunan Yılmaz, suçlamaları kabul etmedi.

AMACI HALKI TESKİN ETMEKTİ

Arslan Yılmaz, amacının porotestocuların gergin halini teskin etmek olduğunu söyledi. Deniz Baykal'ın Van'a gelişinden haberinin olmadığını, protestoları duyduktan sonra olay yerine gittiğini anlatan Yılmaz, "Oradaki insanların daha fazla taşkınlık yapmamaları için çaba göstermem suçmudur. Benim Sayın Baykal'a fili bir saldırıda bulunduğumu, yumurta taş ve benzeri cisimleri attığımı Baykal ispatlayabilir mi? Eğer ispat edemiyorsa ki, edemez. Bana atfen söylenen tüm sözlerini asılsız olduğunu ve özür dilemesi gerektiğini kendilerinden bekliyorum. Yıllardır oradaki esnaf beni tanıyor ve biliyor. Dolayısıyla benim bu ikazlarımın caydırıcı olacağını düşünerek potesto eden esnafı durdurmaya yönelik girişimlerde bulundum. Fakat, CHP'nin benim bu iyi niyetli çabalarımı alıp, farklı şekillerde kullanacağını düşünmemiştim. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verererek, hak etmediğim bir iftiraya maruz kaldım. Oysa bu müdahale son derece iyi niyetle yapılmış olayın büyümemesi için gösterilen bir çabaydı. CHP'nin yapmadığım bir olayı benim üzerime yıkmasının ve basit siyaset izleyerek, bu işi nereye götürmek istediğini doğrusu anlamak mümkün değil" dedi.

ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Aslan Yılmaz bu olaydan dolayı üzüntü duyduğunu da belirtti. Aslan, duyduğu üzüntü ile birlikte olayın kendisine ve partisine mal edilmesinin de iftira olduğunu söyledi. Atılan sloganlara bakıldığı vakit. sloganların ne kendisi ile ne de AK Parti ile bağdaşmadığını belirterek şöyle konuştu:

ESNAF KİMLİĞİMLE ORDAYDIM "

CHP ucuz siyaset peşinden koştuğu gibi ucuz kahramanlıklar yapmaktadır. Olayın yaşandığı mevkide bulunmam. Siyasi kimliğim ile değil, tamamen o semtin bir esnafı olarak bulunuyor oluşumdan kaynaklanıyor. Eğer iş yerimde bulunmam bir suç ise Baykal'ın geleceği gün orada bulunan bütün esnafın iş yerini terk etmesi gerekiyordu. Biz bunu bilseydik, ordaki bütün esnafı tahliye ederdik. Sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun buraya geleceğini biliyorduk. CHP'lilerin kendilerine yakışanı yaparak şahsım ile ilgili bir takım hakarat vari ve aşağılayıcı ifadeler kullandıklarını duydum. Yapacağım incelemeler sonrası bu insanlar hakkında hukuki haklarımı kullanacağım. Aile terbiyesi aldım. Yarım asırdır siyasetin içinde bulunan Baykal'a böyle bir tepki göstermesinin aile terbiyeme uymaz. Bitmişliği, tükenmişliği benim partim üzerinden pirim yaparak yeniden gündeme getiriyorlar. Ben 7 dakika orada kaldım. Ben Baykal'a tavsiyede, akıl verecek durumda değilim. Ama siyasetin limanı Ahlaktır. Siz bu limana uğrayın. Başınızı iki elinizin arasına koyun ve halk neden bana tepki gösteriyor diye düşünün. Bu insanlara yapılan haksızlıktır."

ESNAF TEPKİLİ

Bu arada, Düğün salonunun bulunduğu sokaktaki esnaf da CHP'ye tepki gösterdi. Esnaflar olay günü kendi iradeleri ile orada bulunduklarını ve CHP'nin politikaların ıyanlış buldukları için demokratik tepkilerini dile getirdiklerini söyledi. Baykal'ın yine gelmesi durumunda da tepkilerini yine ortaya koyacaklarını belirttiler.

AK Parti il Başkanı Mustafa Bilici ise ekranlarda ismi söylenen Selami Taşdemir ile Taha Çoban'ın yönetimde bulunmadıklarını partilerine üye olduğunu söyledi.