BIST 10.083
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.425,24
HABER /  GÜNCEL

Okyanusta arsa rantı iddiası

Yolsuzluk iddialarına Konya'da katıldı. MHP Milletvekili Kalaycı'nın iddiasına göre belediyenin 5 milyona sattığı bir arsa iki ay içerisinde tam 13.7 milyon oldu.

Abone ol

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, 2005 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından Selçuklu İlçesi Sille Kavşağı'nda bulunan bir arsanın satışından haksız rant elde edildiğini ileri sürdü.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Okyanus Şirketler Grubu'na satılan arsadan rant elde edildiğini ileri sürdü. Kalaycı, “Sille Kavşağı'nda asfalt şantiyesinin bulunduğu yerde belediyece 5 milyon TL'ye satılan bir parselin nasıl olur da alan firma tarafından 2 ay sonra 13.7 milyon lira fiyatla satıldığını, kime nasıl ve ne şekilde böylesine yüsek bir rant sağlandığını Konyalı bilmiyor” dedi. Basın mensuplarının konuya açıklık getirmesini istemesi üzerine Kalaycı, “Sille Kavşağı'ndaki arsa, Şubat 2005 tarihli Belediye Encümen kararına göre, belediye ‘Okyanus’ diye bilinen şirkete satmış. Alan firma arsayı 2.5 ay içerisinde KİPA'ya 13.7 milyon liraya sattı. Hiçbir aracı olmaksızın firma satışı gerçekleştirmiş. 2 ayda 8- 8.5 milyon TL ortaya çıkan bir rant var. Bunun perde arkasını bilmiyoruz. Ama bunun sorumlularca, yetkililerce açıklanması lazım. Nasıl olur da 5 milyona satılan bir yer, 2 ay sonra 13.7 milyon liraya satılabiliyor? Bunun açıklığa kavuşturulması gerekiyor” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİNİN İŞİ İHALE TAKİBİ DEĞİL

Okyanus davasında AKP'li milletvekilinin isminin ulusal gazetelerin manşetlerinde yer aldığını ifade eden Kalaycı, şunları söyledi:
“'Çete Üyesi' olmak iddiasıyla suçlanan bir AKP Konya Milletvekili'nin dokunulmazlığının kaldırılması konusunda fezleke düzenlenerek TBMM'ye gönderildiği, nasıl ihale takipçiliği yaptıkları, nasıl ihale iptal ettirdikleri, kendilerine aften yer alan açıklamalara göre de AKP Konya milletvekilleri olarak hep birlikte karar vererek kamu ihalelerine nasıl müdahil oldukları görülmektedir. Bu iddaları sadece Konyalı bilmiyor, artık tüm Türkiye biliyor. Bir Konya Miletvekili olarak ulusal düzeydeki gazetelerin böyle sür manşetinde Konya'nın yer almasına utanıyorum. İlgili milletvekili arkadaşların eğer suçları yoksa bu haberle ilgili de gereğini yapmalarını kendilerinden bekliyorum. Bu Konya için bir rezalettir. Ama akşam ki yaptığı konuşmada da belirttiği gibi ihalelere müdahil olduklarını kendi dilleri ile söylüyorlar. ‘İptal ettirdik. Bir firma girdiydi’ gibi. Milletvekilinin işi ihalenin kime verileceği, nasıl verileceği, kaç teklif alınacağı değildir. Varsa bir usulsüzlük devletin resmi makamları var. Hakimi var, savcısı var. Verirsin soruştuma yapılır. Kamu İhale Kurumu ara ihaleyi iptal ettir. Bunlar doğru şeyler değil. İşin içinde iyi niyet olsa bile doğru bir şey değil. Milletvekilinin işi ihale takipçiliği değil.”

Bazı gazatelerde ‘Dinlemeye takılan AKP'li feryadı bastı’ şeklinde haberler bulunduğuna da dikkat çeken Kalaycı, “Kendisinin dinlemiş olmasından son derece rahatsız olduğunu söylemiş. Şu anda yürüyen tüm soruşturmalardaki belgeler telefon dinlemelerine dayanıyor. Başta Ergenekon soruşturması. Orada farklı düşünenlerin burada farklı düşünmesi çok ilginç geldi” diye konuştu.