BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Okuma-yazma kurslarına ilgi büyük

Yozgat'ta, 2010-2011 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte halk eğitim merkezi müdürlüklerinde de okuma yazma kursları başladı.

Abone ol

Geçtiğimiz dönemde açtığı okuma yazma kurslarıyla Türkiye genelinde birinci olan Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, 2010-2011 eğitim öğretim yılında da okuma yazma bilmeyenler için okuma yazma kursları düzenliyor.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan okuma yazma kursuna katılan 48 yaşındaki Esalet Ekici, okuma yazma bilmediğini belirterek, "Okuma yazma bilmemek çok büyük bir eksiklik. İnsan gördüğünü okuyup anlayamıyor. Bir teflon dahi çeviremiyor. Yıllarca bunun acısını çektiğim için halk eğitim merkezinde açılan okuma yazma kursuna katıldım. İnşallah bu kursu bitirip okuma yazmayı öğreneceğim" dedi.

Fevziye Kütük (67), okumanın yaşı olmadığını belirterek, "Bir hastaneye gitsen gideceğin doktoru bulamıyorsun, telefon gelse not alamıyorsun. Otobüse binemiyorsun ve nereye gittiğini bilemiyorsun. Okuma yazma bilmeyenin derdini okur yazarlar bilemez. Bu sebeple herkesin okuması lazım. Bende, okuma yazma öğrenmek için kusa katıldım. Ben harfleri biliyorum ancak okuyup yazamıyorum. Bu kurs sonunda inşallah okur yazar olacağım. Okuma yazma bilmeyen herkese de kursa katılmalarını tavsiye ederim" şeklinde konuştu.