BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dortmund-Trabzon arasında işbirliği başladı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Dortmund Belediye Başkanı Ullrich Sierau arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Abone ol

Dortmund ile Trabzon arasındaki kültürel, sanatsal, eğitim, ticaret ve belediyecilik alanında karşılıklı ilişkileri geliştirmek amacıyla Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Dortmund Belediye Başkanı Ullrich Sierau arasında Dortmund-Trabzon işbirliği anlaşması imzalandı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında 13 kişilik bir heyetle Almanya’nın Dortmund kentindeki incelemelerini sürdürüyor. Gümrükçüoğlu ve beraberindeki heyet Dortmund-Trabzon işbirliği anlaşmasını imzalamak için Dortmund Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada şehrin altın defterini imzalayan Başkan Gümrükçüoğlu daha sonra Münster sokağında yapılan kültürel etkinliklere katıldı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı kentte yoğun olarak yaşayan Türk vatandaşların açtığı standları gezen Başkan Gümrükçüoğlu Türk vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gümrükçüoğlu başkanlığındaki heyet daha sonra Türk derneklerini ziyaret ederek Trabzonlular gecesine katıldı. Dortmund müzesini de ziyaret eden heyet daha sonra Dortmund-Türk uyum meclisinin verdiği akşam yemeğine katıldı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Almanya’nın Dortmund kentinde yaptıkları ziyarette Dortmund-Trabzon işbirliği anlaşmasını imzaladıklarını belirterek, “Karşılıklı kültürel, sanatsal, eğitim, ticaret ve belediyecilik alanında karşılıklı ilişkilerini geliştirilmesini sağlayan anlaşmanın imzalanmasının yanında bu kentte yoğun olarak yaşayan Türk vatandaşlarımızın kurduğu derneklere ziyaretlerde bulunduk. Ayrıca Trabzonlular gecesine katılarak hemşerilerimizle birlikte olduk. Dortmund kentine yaptığımız ziyaret çok olumlu bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.