BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Okulun kütüphanesini yaktılar

Erzincan'daki bir ilköğretim okulunun kütüphanesine sabah giren madde bağımlıları kütüphanede yangın çıkardı

Abone ol

ERZİNCAN'daki bir ilköğretim okulunun kütüphanesine sabah saatlerinde giren madde bağımlısı kişiler, açık bırakılan pencereden girdikleri kütüphanede yangın çıkardı. Yangında yaklaşık 1000 kitap yanarken, öğretmen ve öğrenciler kovalarla su taşıyarak alevleri daha fazla büyümeden söndürdü.

13 Şubat Caddesi üzerinde bulunan 200 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü 13 Şubat İlköğretim Okulu'nun kütüphanesinin havalanması için penceresi gece açık bırakıldı. Açık bırakılan pencereden sabaha karşı içeri giren madde bağımlısı kişiler, bir süre kaldıkları kütüphanede bulunan biyoloji sınıflarında kullanılan isporto ve ispirto ocağı ile insan maketlerini yaktı. Alevler bir anda kitaplara sıçrayınca telaşa kapılan madde bağımlısı kişiler, pencereden atlayarak kaçtı.

Bu sırada okullarına gelen öğrenciler, kütüphanenin penceresinden çıkan dumanı görüp durumu Okul Müdürü Cemal Çağlar'a bildirdi. Müdür Çağlar, öğretmen ve öğrenciler, kovalarla su taşıyarak alevleri daha fazla yayılmadan söndürdü. Kütüphane bulunan yaklaşık 1000 kitabın yanması ile sonuçlanan yangınla ilgili olarak Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Kaçan madde bağımlıları aranırken, bu sırada kütüphanede bulunan uçucu madde kutuları, dikkat çekti.

Yangından sonra okula gelen İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın kütüphanede bulunan birçok kitabın zarar gördüğünü belirterek, “Emniyet ekipleri gerekli çalışmayı yapıyor” dedi.