BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okullar yarın tatil mi? Hangi ilde tatil kaç gün?

Kütahya, Düzce, Balıkesir, Kastamonu, İstanbul, Bolu, Eskişehir ve Çanakkale'de okullar yarın tatil mi? Okullardaki kar ve yılbaşı tatili kaç gün oldu?

Abone ol

Yarın okullar tatil mi? MEB 2 Ocak günü okulları tatil etti ancak bir çok ilde yarın da okullar kapalı olacak, bunun sebebi kötü hava durumu raporları. Peki hangi ilde okullar kaç gün tatil işte listesi.

OKULLAR KAÇ GÜN TATİL?

Milli Eğitim Bakanlığı 2 Ocak Cuma günü tüm okulların da tatil olduğunu bildirdi. Bu tatilin sebebi hava durumunun kötü olmasının yanı sıra yılbaşı tatilinin uzatılmış olması. MEB kararı ile yılbaşı tatili 4 güne çıkmış oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanan genel yazıyla, 2 Ocak Cuma günü tüm kamu personelinin idari izinli sayıldığı duyurulmuştu.

KÜTAHYA OKULLAR 5 OCAK'A KADAR TATİL
Kütahya merkez ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi. Yılbaşı tatil kararı ile birlikte okullar 5 Ocak pazartesi gününe kadar tatilde olacak.
okullar-tatil-kar-tatili-kaç-gün.jpgKütahya'da, gece başlayan ve gün boyu aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle karayolu ulaşımında aksamalara neden oluyor. Kütahya-Afyonkarahisar karayolunda özellikle kayganlaşan zemin dolayısıyla, 8 ve 15. kilometrelerinde araçların kayması nedeniyle ulaşıma tek taraflı kapatıldı.

YARIN HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?
Yılbaşı tatilinden önce hava muhalefeti nedeniyle bir çok ilde okullar tatil oldu. Peki bu iller hangileri ve tatil kararları kaç gün? İşte tatil kararı alan illerin listesi;

DÜZCE'DE OKULLAR TATİL
Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildi. Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden kentteki tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada,  kamu kurumlarında görev yapan engelli personel ve hamilelerin de yarın idari izinli sayılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

okullar-tatil-mi-yollar.jpgYılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi.

BALIKESİR OKULLAR 5 GÜN TATİL

Balıkesir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden, yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleriyle de birleştiği için kentte eğitime 5 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

KASTAMONU OKULLAR YARIN TATİL

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, bağlı köyler ile bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildi. İl merkezi ve bağlı köylerin yanı sıra Ağlı, Devrekani, İhsangazi ve Seydiler ilçelerindeki tüm okullar, Cide ve Şenpazar'da ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime yarın ara verildi.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi.

BOLU'DA OKULLAR 5 GÜN TATİL

Bolu'da kar yağışı dolayısıyla, il genelinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre kar tatili yılbaşı tatili ile birleştirildi.

ESKİŞEHİR OKULLARA TATİL KARARI
Eskişehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, bölgede görülen yoğun kar yağışı nedeniyle bugün 14.00'ten itibaren ve yarın, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

Bu doğrultuda Başbakanlığın ilgili genelgesi gereği olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engellilerin, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan belirlenen tatil süresince izinli sayılacağı da hatırlatıldı.

ÇANAKKALE OKULLAR 5 OCAK'A KADAR TATİL
Çanakkale'de, yoğun kar yağışı nedeniyle okul öncesi kurumlar, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün öğleden sonra ve yarın için ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.

Bunun, günlük yaşamı etkilediği ifade edilen açıklamada, okul öncesi kurumlar, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün öğleden sonra ve yarın için ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada, yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı ifade edildi.

BİTLİS HİZAN'DA TATİL KARARI
Bitlis'te de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı sonucu 216 köyle ulaşım sağlanamıyor. Yağışın en fazla etkili olduğu Hizan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle köy okullarında eğitime bir gün ara verildi. Yılbaşı tatil kararı ile birlikte Hizan'da okullar 5 Ocak tarihine kadar kapalı olacak.
kar-hava-durumu.jpg