BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Cizre son dakika! Uzun namlularla ateş açtılar!

Cizre'de gerilim sürüyor. Gazetecilerin kaldığı otele YDG-H tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı iddia edildi...

Abone ol

Son günlerde sıcak çatışmalara sahne olan Şırnak'ın Cizre ilçesinde Al Jazeera Türk ekibinin kaldığı otel odasına uzun namlulu silahla ateş açıldı.

Alınan bilgiye göre, Al Jazeera Türk muhabiri Abdülkadir Konuksever ve kameraman İlker Taş, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin Cizre'de HÜDA-PAR ile çatışması üzerine yaşanan gelişmeleri izlemek üzere ilçeye geldi. Akşam konakladıkları otel odasının penceresinden görüntü almaya çalışan Konuksever ve Taş'a otelin arkasındaki evlerin damında bulunan YDG-H üyelerince uzun namlulu silahla ateş açıldı. Odaya 3 merminin isabet ettiği olaydan gazeteciler yara almadan kurtuldu.
 
Bu arada basın mensuplarının bulunduğu otele girmeye çalışan grubu  otel görevlileri engelledi. Gazeteciler ilçeden ayrıldı.

TANK VE TOP SEVKİYATI

Diğer yandan gerilimin devam ettiği Cizre'de bugün tank ve fırtına toplarından oluşan askeri sevkiyat yapıldı. Sıkı güvenlik önlemleri altında ilçeye ulaşan konvoy, Tank Tabur Komutanlığı'na konuşlandırıldı.

Bugün öğlen saatlerine doğru, sıkı güvenlik önlemleri altında Mardin'den gelen tank, fırtına topları ile askeri malzemelerin yüklü olduğu araç konvoyu, Nusaybin İlçesi'nden geçerek Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne doğru devam etti.

Askeri konvoyda, 10 adet tank askeri araçlarla taşınırken, çok sayıdaki kamyonda da askeri malzeme ve teçhizat olduğu görüldü. Nusaybin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin eşlik ettiği askeri konvoy, Cizre İlçesi'ne ulaştı. Fırtına topları, tank ve askeri teçhizat ile askeri malzemelerden oluşan askeri konvoy, polisin sıkı güvenlik önlemleri altında, Cizre Tank Taburu'na girerek, burada konuşlandırıldı.