BIST 9.450
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.495,37
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okullar ne zaman açılacak MEB'den sürpriz karar

Okullar ne zaman açılıyor sorusunun yanıtını Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi. Okullar geç açılacak ve Kurban bayramı tatili sonrasında 2015 yılı eğitimi başlayacak.

Abone ol

MEB karar aldı ' Okullar ne zaman açılacak ' sorusunun yanıtı Kurban Bayramı tatili sonrası yani 28 Eylül 2015 olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ilan edildi.
2015-yili-okullar-ne-zaman-aciliyor-ve-meb-açilacak.jpg
Turizm Bakanı Ömer Çelik, okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışma yürütüldüğünü açıklamıştı. Son kararı MEB verdi ve Başbakan Davutoğlu da Kurban bayramı sonrasında okulların açılacağını duyurdu.


Fethiye, Bodrum ve Marmaris Belediye Başkanları, terör saldırılarının artması ve siyasi belirsizlikten kaynaklanan olumsuzluklar nedeniyle etkilenen turizmi canlandırmak için okulların 14 Eylül yerine Kurban Bayramı'ndan sonra 28 Eylül'de açılması teklifinde bulunmuştu.

OKULLAR GEÇ AÇILACAK- BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AÇIKLADI
MEB okulların açılması tarihini talepler doğrultusunda erteledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada okulların açılmasının 1 hafta ileri atıldığını yani 28 Eylül'de açılacağını açıkladı.

MEB'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
MEB alınan kararı sitesinden şu açıklamayla duyurdu. İşte okulların geç alınmasıyla birlikte değişen eğitim dönemi takvimi.

"Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılının başlangıcı, 14 Eylül 2015 tarihi olarak belirlenmişti.

Ancak öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere, eğitim camiamızın ve turizm sektör temsilcilerinin eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihinin Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesine ilişkin yoğun talepleri gündeme alınarak yeni bir çalışma yapılmıştır.

Yapılan çalışma neticesinde Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim öğretim kurumlarında 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi 28 Eylül 2015 olarak değiştirilmiştir.

Bu kapsamda;

1) Öğretmenlerimiz için 1 Eylül 2015 tarihinde başlayacak olan seminer ve meslekî çalışmalar, öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda istedikleri il ve ilçe müdürlükleri tarafından koordine edilecektir.

2) 14 - 18 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılması gereken eğitim öğretim faaliyetleri dolayısıyla oluşacak boşluk, iş takviminde eğitim öğretim yılının sonuna eklenmiş, ders kesim tarihi 17 Haziran 2016 olarak değiştirilmiştir.

3) 21 - 22 ve 23 Eylül 2015 tarihlerinde yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telâfi programı uygulanacaktır.

4) Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreci ile birlikte gerçekleştirilecektir.

5) Öğretmenlerimizin her eğitim öğretim döneminin başlangıcında aldığı eğitim öğretime hazırlık ödeneğine ilişkin takvimde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Söz konusu ödenek bayram öncesi öğretmenlerimize ödenecektir.