BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Okuldan kaçıp bomba hazırladılar!

Diyarbakır Emniyet’i, 4’ü öğrenci 5 kişinin boş arazide buluşup bomba hazırladığını görüntüledi.

Abone ol

Diyarbakır’da ele geçirilen 5 boru tipi bombayla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. İşte polis takibinin ortaya çıkardığı sonuç.

BDP’nin 30 Eylül günü düzenlediği yürüyüşün provoke edileceği bilgisi üzerine çalışma başlatan Diyarbakır Emniyet’i, 4’ü öğrenci 5 kişinin boş arazide buluşup bomba hazırladığını görüntüledi.

Okul kıyafetli kişilerin Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki bir lisenin öğrencileri olduğu ve o gün okuldan kaçıp bomba yapmak için buluştukları belirlendi. Bombayla birlikte yakalanan 5 kişiden 4’ü tutuklanırken 1’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

PKK Liselileri Kullanıyor

Diyarbakır’da ele geçirilen 5 boru tipi bombayla ilgili 4 öğrencinin yakalanması, PKK’nın liseli gençleri toplumsal olaylarda nasıl kullandığını bir kez daha gözler önüne serdi.

30 Eylül’de yaşanan olayda, polis, 5 kişilik grubu takibe aldı.

Polisin iki kamerayla kaydettiği görüntülere göre, şüpheliler, Bağlar ilçesi Yeniköy semtindeki boş araziye yürüyerek geliyor. Öğrenci olan gençlerden birinin elinde okul defteri bulunuyor. Taşıdıkları poşetlerde ise patlayıcı maddeler yer alıyor. Zanlılar, hemen hazırlığa başlıyor.

Bomba malzemeleri bölüştürüldükten sonra taş öbeğine saklanıyor. Polisin ikinci kamerasında ise öğrencilerin yanında yaşça büyük ikinci kişinin de olduğu ortaya çıkıyor. Terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) sorumlusu olduğu belirlenen bir kişi ile öğrenciler, bölgeden uzaklaşmaya başladığı sırada polisin kendilerini takip ettiğini anlıyor ve kaçmaya başlıyor. Kısa süren kovalamaca sonucu 5 kişi yakalanıyor.

Kanunsuz Gösteri ve Korsan Yürüyüş de Yapmışlar

Gözaltına alındıktan sonra sorgulanan 5 kişinin, terör örgütünün gençlik yapısı adına bombalı saldırı eylemleri planladıkları belirlendi. Yakalanan gençlerin Diyarbakır’da daha önce çeşitli tarihlerde yapılan kanunsuz yürüyüş ve korsan gösteri eylemlerine katıldıkları, eylemler sırasında el yapımı parça ve basınç etkili bomba, havai fişek ve molotof bombalı saldırı eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Bu kişilerden birinin de 10 Eylül günü BDP il binası önünde anadil yürüyüşünde megafonla ‘Polisler çekilin buradan. Bu size son uyarımızdır, müdahale edeceğiz’ şeklinde konuşma yapan şahıs olduğu saptandı.

Şüphelilerin yakalandıkları yerde yapılan aramada 5 adet 20 cm uzunluğunda bir tarafı kapalı bir tarafı açık demir profil parçası, 1 adet 5 litre benzin (molotof bombası yapımında kullanılan malzeme), çok sayıda maytap fitili, 4 parça bez molotof fitili, 4 adet eldiven, 2 kutu maytap, 1 adet 5 litrelik siyah renkli boş bidon da ele geçirildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan biri serbest kalırken 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.