BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  DÜNYA

Okul müdürlerini 5. sınıf öğrencileri seçecek Hollanda'dan farklı yöntem

HOLLANDA'da okul müdürü ilanına yeteri kadar başvuru gelmeyince yetkililer başvuruları artıracak yeni bir yönteme başvurdu. Okul müdürünü artık 7. sınıf öğrencileri karar verecek.

Abone ol

HOLLANDA'nın Waalwijk kentindeki okulun eski müdürü bir başka okula geçti. Yeni bir okul müdürü için ilan verildi ancak beklenen oranda başvuru gelmeyince okul yetkilileri yeni bir yola başvurdu.

Yeni müdürün belirlenmesi için 5 öğrenciden oluşan bir komisyon oluşturuldu. Çocuklar iş ilanını "Mizah duygusu gelişmiş yetenekli bir müdür arıyoruz", "En zor dersi bile biz okulda partiye çeviriyoruz" ve "Cesaretiniz yoksa elbette biz yardımcı oluruz" yazılı afişlerle hazırladı.

Komisyona seçilen 7. sınıftaki 5 öğrenci, YouTube için bir de film hazırladı. "Gelin size okulumuzu gezdirelim" anonsuyla başlayan videoda öğrenciler, hem müdür adaylarında aranan özellikler sıraladı, hem de okulu tanıttılar.

Okul müdürlüğü için başvuran adayların bilgileri, Juliana van Stolberg ilkokulunun bağlı olduğu vakıf yönetimi tarafından incelenecek. Ön eleme sonrası belirli şartlara uyan kişiler, 5 öğrenciden oluşan komisyon tarafından mülakata alınacak.

Görüşmede öğrencileri ikna etmeyi başaran aday, Hollandaca ve İngilizce çift dilli eğtim veren Juliana van Stolberg ilkokulunun yeni müdürü olacak.