BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Oktay Vural'dan o belgeye şok yorum

Taraf'ın bugünkü 2004 yılı MGK'sına ait haberi için Oktay Vural'dan hükümeti kızdıracak yorum.

Abone ol

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Taraf Gazetesi’nde yayımlanan, 25 Ağustos 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) belgesini değerlendirdi.

“Belge doğruysa 28 Şubat ürünü olan AK Parti, 28 Şubat’ın devamı olarak faaliyet gösteriyor demektir.” diyen Vural, konuyla ilgili olarak AK Parti’den açıklama beklediğini söyledi.

Vural, AK Parti Milletvekili Orhan Atalay’ın dershaneleri terör örgütü KCK’ya benzetmesiyle ilgili olarak da, “Hükümetin KCK’yı meşrulaştırma çalışması ve son derece talihsiz bir benzetme.” şeklinde konuştu.

DEMEK Kİ O PLANLARI HAZIRLAYAN AK PARTİ!

"Fethullah Gülen'i bitirme kararı 2004’te alındı" başlıklı haber ve burada yer alan MGK belgesiyle ilgili konuşan Grup Başkan Vekili Vural, “Belge doğruysa o zaman 28 Şubat devam ediyor demektir. Demek ki aslında AK Parti birtakım planlardan bahsediyordu, şu planlar, bu planlar, demek ki kendisi plan hazırlıyormuş. Bu belgeler doğruysa 28 Şubat ürünü AK Parti, 28 Şubat’ın devamı olarak faaliyet gösteriyor demektir. Öyle bir şey varsa bunlar kendilerini bitirme konusunda benim hatırladığım kadarıyla, ‘AKP ve cemaati bitirme planı’ olarak bir plan çıkmıştı, o durumda planları hazırlayan da bir bakıma derin AK Parti mi oluyor? Eğer bu bilgiler doğruysa bu konuda mutlaka bir açıklama yapılması gerekiyor. Belge doğruysa doğrudan doğruya AK Parti’nin, derin AK Parti olarak 28 Şubat sürecini devam ettirmeye yönelik bir şey bu durumda. 28 Şubat’ın mağduru değil, bizatihi sonuçlarından biridir AK Parti, öyle gözüküyor.” dedi.

'DERSHANELERLE KCK'YI AYNI KEFEYE KOYMAK BÜYÜK TALİHSİZLİK'

KILIÇDAROĞLU'NDAN O HABERE YORUM

Kılıçdaroğlu, bir gazete yayımlanan MGK’ya ait olduğu öne sürülen belgeyle ilgili olarak ise “İktidarın iki yüzlü politika izlediğini gösteriyor. Düne kadar ne söylüyordu meğer neler yapmış. Gidip belgeye imza atacaksınız, dönüp başka şeyler söyleyeceksiniz” şeklinde konuştu. 


Milletvekili Atalay’ın dershaneleri KCK'ya benzetmesini de değerlendiren Oktay Vural,KC  paralel devlet yapılanması ile dershaneleri aynı yapılanma içine koyarak benzetm  yapılmasının, bir bakıma bazı planlar yapıldığını gösterdiğini savundu: 

“KCK’yı meşrulaştırıyorlar. Paralel devleti meşrulaştırıyorlar. Teşebbüs hürriyetine bağlı dershaneleri de illegal örgütlenme olarak hedefe alıyorlar. Böyle bakıldığında, bir kere bu benzetme son derece yanlış bir benzetmedir, haksızdır. Dershaneler illegal değil, legal bir yapılanmadır. Bu yaklaşım, KCK’yı da legal bir yapılanma kabul ettiklerinin itirafı anlamına gelir. Bu benzetme, son derece talihsiz bir benzetmedir. KCK gibi bir terör örgütüyle dershaneleri aynı kefeye koymak akıl almaz bir konu. Dershaneler bir okul sisteminin sonucudur, KCK ise PKK’nın illegal örgütlenmesidir. Legal bir yapıyı illegal bir yapıyla mukayese etmek dershanelere, orada çalışanlara, çocuklarını oraya gönderenlere de haksızlık olur. Böyle bir kötüleme ve karalama kampanyası sürdürülüyor.” diye konuştu.



arinc-mgk-tarafi.jpg


akdogan.20131128134813.jpg

gulen.20131128134824.jpg