BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ağlayarak girdi gülerek çıktı

İzmir'de yaklaşık 54 bin öğrencinin girdiği merkezi ortak sınavların ilk gün oturumu sona erdi.

Abone ol

Saat 9.00'da başlayan sınavlar, saat 12.00'de tamamlandı. İlk gün oturumunda Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi ve matematik soruları yer aldı.

Her bir ders yazılısı için sınav süresi 40’ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme süresi ise 30’ar dakika oldu. Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemedi. 

AĞLAYARAK GİRDİ GÜLEREK ÇIKTI

Sınav öncesi aşırı heyecan nedeniyle ağlayan Alsancak'taki Gazi Ortaokulu öğrencisi Zeynep Bozkurt, sınav sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi açısından güzel bir sınav olduğunu söyledi. Sınavlarda müfredat dışından soru olmadığını, derste gördükleri konuların sorulduğunu aktaran Bozkurt, "Sınavdan mutlu ayrıldım. Çalışan için kolaydı. Herkes için rahatlatıcı geçti. Öğretmenlerimiz çok yardımcı oldu. Sınava çok çalışarak hazırlandım, bir sürü test çözdüm" diye konuştu.

Bozkurt, şunları kaydetti:

"Sabah çok heyecanlı olduğum içim için gözyaşları vardı. Türkiye genelinde olacak bir sınavdı, ben de çok heyecanlandım haliyle. SBS yerine bu sınavı tercih ederim. Böyle bir sınavın daha rahat olacağını düşünüyorum. Sınavlar arası çok güzel oldu. Mesela bir sınav kötü geçti ama daha sonra ailenle buluşup onların teselli etmesini sağlıyorsun, sonraki sınava çok rahat bir şekilde giriyorsun."

Matematik sınavında zorlandığını belirten Alp Yardımcı da, "Genel olarak sınavlar iyi geçti. SBS'de sene sonu giriyorduk sınava, böyle daha iyi oldu. 20 soru çözüyoruz, kafamız karışmıyor. Sınavlar arası süre bizi rahatlattı. Yeni sınav sisteminden memnunum. Sınava daha rahat girdim" dedi.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı da sınavların izmir'de sorunsuz şekilde tamamlandığını söyledi.

Merkezi ortak sınavların ikinci oturumu ise yarın yapılacak. Öğrenciler yine saat 9.00'da sınava alınacak. Fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 20'şer soru yöneltilecek.

Okullar, yarın yine 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri için tatil olacak.