BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.431,94
HABER /  DÜNYA

Okmeydanı karıştı

İstanbul Okmeydanı’nda toplanarak korsan gösteri yapan bir gruba polis müdahale etti. Olayda 5 kişi gözaltına alındı. <br/>Edinilen bilgiye ...

Abone ol

İstanbul Okmeydanı’nda toplanarak korsan gösteri yapan bir gruba polis müdahale etti. Olayda 5 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, yasadışı terör örgütü Halk Cephesi üyesi yüzleri maskeli bir grup gösterici, akşam saatlerinde Beyoğlu’na bağlı Okmeydanı Şark Kahvesi bölgesinde toplanarak eylem yaptı. Yollara barikat kurup ateş yakan maskeli göstericiler, polise taş ve havai fişekle saldırdı. Gösteri düzenleyen eylemcilerin yola barikat kurması, hasta vatandaşları da mağdur etti. Tedavi için hastaneye gitmesi gereken bir mahalleli için bölgeye ambulans çağrıldı. Sağlık ekipleri, bölgede kurulan pek çok sokaktaki barikat nedeniyle olay yerine ulaşamayınca devreye polis girdi. Hasta vatandaşın hastaneye gidemediğini anons eden polis, göstericilerden dağılmalarını ve barikatları kaldırmalarını istedi. Polis “dağılın” uyarısına uyulmayınca, hasta kadın emniyete ait “akrep” diye tabir edilen zırhlı araçla hastaneye kaldırıldı.
Olaylar devam ederken, polis bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alarak eylemcileri dağıttı. Gözaltına alınan 5 şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne sevk edildi.
(İHA)