BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  DÜNYA

Boğaziçi Köprüsü neden mor?

Boğaziçi Köprüsü, 17 Kasım “Dünya Prematüre Günü” kapsamında prematüre bebekler için mor renkte ışıklandırıldı. <br/>17 Kasım “Dünya Prematü...

Abone ol

Boğaziçi Köprüsü, 17 Kasım “Dünya Prematüre Günü” kapsamında prematüre bebekler için mor renkte ışıklandırıldı.
17 Kasım “Dünya Prematüre Günü” kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da prematüre bebeklere ve onların sıkıntılarına dikkati çekmek için Boğaziçi Köprüsü mor renkte aydınlatıldı. Ortaköy’de köprünün mor renkle ışıklandırıldığını gören bir vatandaş, “Aileleri için gerçekten zor bir durum Allah kolaylık versin. Birçok aile böyle bir sorunla karşılaştığı zaman nasıl davranacağını çok bilmiyorum sanırım. Söylenecek çok fazla bir şey yok ama zor bir durum olduğunu tahmin ediyorum. Güzel bir durum buna dikkat çekmek için böyle bir çalışma yapıldıysa hoş bir karar olmuş en azından böyle önemli bir konuya dokunmuş olmuşlar” dedi.
Vatandaşlar, mor renkle ışıklandırılan köprünün fotoğrafını çekti. Başta ABD’de olmak üzere dünyadaki pek çok önemli yapının mor renkte ışıklandırılmasının uluslararası bir gelenek haline geldiği Dünya Prematüre Günü çerçevesinde Pazar akşamı da saat 18.30 itibariyle ışıklandırılacak Boğaziçi Köprüsü, Prematüre Bebek Koalisyonunun farkındalık çalışmalarına katkı sağlayacak.
(İHA)