BIST 9.953
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.433,19
HABER /  DÜNYA

Bakanlar muharrem iftarında

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Müftülüğü tarafından düzenlenen Muharrem ayı iftarına ...

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Müftülüğü tarafından düzenlenen Muharrem ayı iftarına katıldı.
Antakya Anemon Otel’de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Bakan Ergün, Muharrem ayının büyük bir acının, hüznü hatırlattığını söyledi. Ergün, "Hiç olmaması gereken bir ayda hiç olmaması gereken acıları da yaşadık. Ehlibeytin, çok acımasız zalimane bir şekilde katledildiği bir ay. Bunun acısını bu mübarek ayda çok derinden yaşıyoruz. Bu Anadolu topraklarında, bu acıyı yaşatanların bu zulmü yapanların adı kötülüklerle anılmaktadır. Bu topraklarda nerede bir kötülük olsa ’o Yezid’in Yezidlerin işidir’ denilir. Kötülüklerle beraber ismi anılmak ne kadar kötü bir şeydir. Ama ehlibeytin adı hele bunun adı Ali, Hasan, Hüseyin ise artık o isimler yücelsin diye çocuklarına o isimlerden bir tanesini mutlaka verir. O kadar çok Ali, Hasan, Hüseyin vardır ki Anadolu topraklarında. Bunun Alevi’si, Sünni’si, Şii’si yoktur. Ali hepsinin Ali’sidir, Hüseyin hepsinin Hüseyin’idir, Hasan hepsinin Hasan’ıdır ve yüce Peygamberimiz hepimizin peygamberidir. Muharrem ayı tarihte olan acı hadiseleri de gözümüzün önüne getirerek adımızın asla kötülüklerle anılmasını istemeyerek hayatımıza yön veren bir ay olarak değerlendirmemiz gerekir" dedi.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise, Hatay’daki tablonun güzel bir tablo olduğunu ifade ederek, bunun bir güzellik, zenginlik olduğunu kaydetti.
Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Alevi Cemaati Kanaat Önderi Nasrettin Eskiocak, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Jan Dellüler, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu’nun da Hatay’da var olan kardeşlik ve huzur ortamına vurgu yaptığı konuşmaların ardından kentteki birlik ve beraberliğin bozulmaması için hep birlikte dualar edildi.
(İHA)