BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  GÜNCEL

Okkır ölümüne 2 müfettiş

Ergenekon'da tahliye edildikten kısa bir süre sonra yaşama veda eden Kuddusi Okkır için 2 müfettiş görevlendirildi.

Abone ol Adalet Bakanlığı, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen ve hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın ölümüyle ilgili 2 müfettiş görevlendirdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, devletin kendisinden özür dilemesi gerektiğini söylüyor. Bu konudaki düşünceniz nedir?" sorusu üzerine, "Merhum Okkır'ın ölümü konusunda bir kusur var mı, görevle ilgili yapılması gerekenleri savsaklama gibi bir durum var mı, bunun için 2 müfettiş görevlendirdim" dedi.

"Rapor gelsin, raporu görelim, ondan sonra değerlendirme yaparız" diyen Şahin, "Bir kusur varsa devlet özür dileyecek mi?" sorusuna da "Şu anda rapor gelmeden hiçbir değerlendirme yapamam" yanıtını verdi.

Kanser nedeniyle tahliye edilen Okkır öldü

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan Kuddusi Okkır, sağlık sorunları nedeniyle 1 Temmuz'da tahliye edilmiş, ardından 6 Temmuz'da vefat etmişti.