BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,97
ALTIN 2.442,81
HABER /  GÜNCEL

Ogün Samastın 3. kaseti çıktı

Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Samsun'da çekilen görüntülerini araştıran müfettişler sürpriz belgelere ulaştı.

Abone ol

Müfettişler, büyük tartışma yaratan ilk iki kaydın ardından, Emniyet personelince çekilen 20 dakikalık bir kaset daha olduğunu saptadı.

Ogün Samast’ın Samsun Emniyet Müdürlüğü’ndeki çay ocağında bayraklı fotoğrafları çekilirken İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve bir savcının da orada olduğu saptandı. Çay ocağındaki 13 kişiden 12’sinin kimliği tespit edildi. 13’üncü kişi araştırılıyor.

Daha önce biri emniyet, diğeri jandarma görevlilerince yapıldığı ortaya çıkan kamera çekimlerinin üçüncüsünün yine emniyet birimlerince gerçekleştirildiği anlaşıldı. Söz konusu kasette Samast'la birlikte görülen polis ve jandarma personelinin, daha önce kamuoyuna yansıyan kişiler olduğu belirlendi. Ayrıca dijital ve eski sistem makaralı film kullanılan fotoğraf makineleriyle çekilmiş 50'ye yakın fotoğraf bulunurken, bazı görevlilerin cep telefonlarıyla yaptıkları kayıtlara da el konuldu.

Yüzbaşı da gitti
2. kasetteki görüntülerde yer alan yüzbaşı Murat Bayrak hakkında da idari işlem yapıldığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'nın "5 polisin görevden alınması ve 5 jandarmanın görev yerinin değiştirildiği" yönündeki açıklamalarında belirtilmeyen Bayrak'ın görev yerinin de değiştiği öğrenildi.