BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  DÜNYA

BMde Ortadoğu toplantısı

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin, Türkiye'nin, Filistin ulusal birlik hükümetinin kurulmasına...

Abone ol

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin, Türkiye'nin, Filistin ulusal birlik hükümetininkurulmasına yönelik anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Baki İlkin, Türkiye'nin, yeni Filistin hükümetinin Ortadoğu Dörtlüsü'nün (BM, ABD, AB ve Rusya) ilkelerini benimsemesini ve hem Filistinliler'in hem de uluslararası toplumun beklentilerini karşılayacak bir siyasal temel
üzerinde kurulmasını umut ettiğini bildirdi.

BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Ortadoğu konulu toplantıda Türkiye'ningörüşlerini açıklayan İlkin, Filistin-İsrail uyuşmazlığının çözümü içiniki devlet temeline dayalı görüşün gecikmeksizin gerçeğe dönüşmesigereğinin altını çizdi.

Tarafların yeni gerilimlere ve krizlere yolaçacak hareketlerden kaçınmasıve ayırıcı politikalar yerine yapıcı politikalar izlemesi gerektiğinibelirten İlkin, Türkiye'nin, masum insanları hedef alan şiddethareketlerini ve terörizmi kınadığını vurguladı.

İlkin, konuşmasında, İsrail'in Haremüşşerif yakınındaki kazı
çalışmasından da sözederek, Magrib kapısı yakınında başlatılan hafriyatçalışmasının askıya alınma kararının doğru bir karar olduğunu, ancak kazıçalışmalarının hala sürdüğünü anlattı.

İlkin, bu konuda İsrail'i, Müslümanlar'ın dinen hassasiyet gösterdiklerikonularla ilgili olarak tedbirli davranmaya çağırdı.