BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.474,59
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmenlerden serbest kıyafet protestosu

Eğitim Bir-Sen'e bağlı öğretmenlerin yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak 2013 günü serbest kıyafet protestosu yapacakları bildirdi.

Abone ol

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak 2013 tarihinde, sivil itaatsizlik göstererek kravatları çıkarıp işyerlerine serbest kıyafetle gideceklerini bildirdi.

Sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Sofuoğlu, geçen günlerde yürürlüğe koyulan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya girecek olan öğrencilerde kılık kıyafet serbestliğinin öğretmenler için de getirilmesini istediklerini söyledi.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Sofuoğlu, 2 Ocak’ta "Yeni yıl yeni başlangıç olsun, kamuda kılık kıyafet dayatması son bulsun" sloganıyla taleplerini dile getirmek için eylem yapacaklarını kaydetti.

YÖNETMELİK DEĞİŞSİN

Eylemde ense traşı, saç, sakal, bıyık ve tırnak uzunluğu gibi anlamsızlıklar içeren, kot ve benzeri pantolonları yasaklayan, başı açık olmayı şart koşan, antidemokratik dayatmaları içeren 1982 model darbe ürünü yönetmeliğin bir an önce değiştirilmesi konusundaki kararlılıklarını ortaya koyacaklarını bildirdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair yönetmeliği çağdışı bulduklarını belirten Mehmet Emin Sofuoğlu, “Kalıplara sokulmuş öğretmenden özgür bireyler yetiştirmesini isteme çelişkisinden kurtulmak istiyoruz. Çalışanların giydiği kıyafeti değil, yaptığı işi, yetiştirdiği insanları konuşmak istiyoruz.” dedi.