BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.403,32
HABER /  EKONOMİ

Öğretmenin Sınırı Yok

Garanti Bankası'nın 'Öğretmenin Sınırı Yok Projesi' Türkiye’deki tüm öğretmenleri eKampüs’te buluşturuyor

Abone ol

Türkiye’nin geleceği için öğretmenlerle el ele veren Garanti Bankası tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle yürütülen Öğretmenin Sınırı Yok projesinin sürdürülebilirliğini ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla, eKampüs adlı bir portal oluşturuldu.

Öğretmenlerin verimliliğini artırmak için zengin kaynak ve araçlar sunan eKampüs; bugüne kadar 8.172 öğretmeni sanal ortamda bir araya getirerek, iletişim kurmalarına ve öğrencilerine koçluk yapabilecek niteliklerle donatılmalarına olanak tanıyor.

Proje, Garanti’nin öğretmenlere yönelik sürdürülebilir iyileştirmeler yapmak amacıyla kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV) ilk projesi olarak hayata geçiyor. Vakfın 13’ü eğitmen, 23 kişilik kadroyla hizmet veriyor. Vakfın ayrıca kısmi zamanlı görev yapan 147 eğitmeni de bulunuyor. Projenin ilk uygulama yılında 43 ildeki 363 okulda görev yapan toplam 11.436 öğretmene ulaştırılan yüz yüze eğitimler, eKampüs aracılığıyla teknolojiyle buluşuyor.

Gerçek bir üniversite eğitimi örnek alınarak planlanan eKampüs’te öğretmenler, her eğitim yılının başında, alacakları dersleri seçerek kayıt yaptırıyor, akşam saatlerinde gerçekleştirilen dersleri, internet erişimi olan her yerden düzenli olarak takip ediyor. eKampüs aynı zamanda, öğretmenlerimizin sosyal ve profesyonel ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Dersleriyle ilgili eğitim materyallerine eKampüs’ten kolayca ulaşabilen öğretmenler, diğer illerdeki meslektaşlarıyla iletişim kuruyor, bilgi ve fikir paylaşımında bulunuyor.