BIST 10.077
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.405,22
HABER /  DÜNYA

Öğretmen yok denildi ancak...

Sakarya’nın Hendek ilçesine bağlı Uzuncaorman köyünde bu yıl eğitim öğretime açılan okulda öğretmen olmadığı haberleri yalanladı. 280’i orta...

Abone ol

Sakarya’nın Hendek ilçesine bağlı Uzuncaorman köyünde bu yıl eğitim öğretime açılan okulda öğretmen olmadığı haberleri yalanladı. 280’i orta, 100’ü ilköğretim olmak üzere toplam 380 öğrencisi olan okulda 4’ü sınıf öğretmeni 11’i de branş öğretmeni 15 öğretmen görev yapıyor.
Sakarya’nın Hendek ilçesine bağlı Uzuncaorman köyünde 2011 yılında yapımına başlanan ve bu yıl eğitim öğretime açılan Uzuncaorman İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğretmen atanmadığı, sıra ve tahtalar olmadığı gerekçesiyle ders başı yapılmadığı yönünde haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. 280’i orta, 100’ü ilköğretim olmak üzere toplam 380 öğrencisi olan okulda 4’ü sınıf öğretmeni 11’i de branş öğretmeni 15 öğretmen görev yapıyor.
Okul içindeki çalışmaların tamamlandığı ancak okul bahçesinde çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, yeni açılan bir okulda ufak tefek eksiklik olmasının gayet doğal olduğunu ancak çıkan haberlerde okulda sıra masa, tahta ve öğretmen olmadığının asılsız olduğunu öne sürdü.
Bu yıl eğitim öğretime başlayan okulu eğitime başlamadan önce Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün de 13 Eylül Cuma günü ziyaret ettiği, okulda 4 sınıf öğretmeni ve 11 branş öğretmeninin görev yaptığı açıklandı. Taşımalı eğitim merkezi olan okulda Hamitli, Uzuncaorman ve Yayalar olmak üzere 3 köyün çocukları eğitim öğretim görüyor. Okulda 280’i ortaokul, 100’ü ilkokul olmak üzere 380 öğrenci eğitime başladı.

GERÇEKLE İLGİSİ YOK
Taşımalı eğitimin merkezi olan Uzuncaorman İlkokulu ve ortaokulunda köylerindeki çocukların eğitim öğretime başladığını ifade eden Hamitli Köyü Muhtarı Mecit Denizci, Yayalar Köyü Muhtarı Hasan Ayar ve Uzuncaorman Köyü Muhtarı Mehmet Civelek, okulu ziyaret ederek yapılan haberlerin gerçekle bir ilgisi olmadığını ve böylesine güzel bir okulun hizmete girmesinden dolayı yetkililere teşekkür ettiler.
(İHA)