BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.411,65
HABER /  DÜNYA

Faşist Altın Şafak militanları rapçiyi öldürdü

Solcu ve anti-faşist olmasıyla bilinen Pavlos Fissas adlı Yunan rapçi tartışmaya girdiği bir Altın Şafak partisi militanı tarafından öldürüldü.

Abone ol

Yunanistan’daki ekonomik krizle birlikte yükselişe geçen Altın Şafak adlı Nazi partisi bu kez bir cinayetle gündeme geldi. Solcu ve anti-faşist olmasıyla bilinen Pavlos Fissas adlı Yunan rapçi, Olympiakos ile Paris Saint Germain arasında oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşması sırasında bir başka kişiyle münakaşaya girdi.

Fissas’ın tartıştığı kimliği açıklanmayan kişinin ırkçı Altın Şafak partisinin üyesi olduğu ve tartışma üzerine partiden arkadaşlarını çağırarak genç rapçiye saldırdığı belirtildi. Saldırı sırasında kalbinden bıçaklanan Fissas, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ancak, Killah P adıyla da bilinen Pavlos Fissas, ölmeden önce kendisine saldıran kişinin adını polise verdi. Olayla ilgili 45 yaşındaki saldırgan gözaltına alındı.

MAÇ KAVGASI DEĞİL

Kapitalizm karşıtı ANTARSYA ve Komünist Parti Pavlos Fissas’a yönelik saldırıyı kınarken,şarkıcının faşizm karşıtı duruşu ve açıklamaları nedeniyle hedef alındığını kaydetti.

ANTARSYA Sözcüsü Petrus Konstantinu herhangi bir maç kavgası yaşanmadığını, 40 kadar Altın Şafak üyesinin saldırı düzenlediğini söyledi. Konstantinu, Skai radyosuna yaptığı açıklamada olayın polisin gözleri önünde gerçekleştiğini de iddia etti.

ALTIN ŞAFAK'IN MERKEZİNDE ARAMA

Bu açıklamalar üzerine Altın Şafak’ın merkezinde arama yapılırken partinin milletvekili İlias Kasidyaris suçlamaları yalanladı ve iddialara mahkemede yanıt vereceklerini duyurdu. Olayı “hunharca bir suç” olarak nitelendiren Kasidyaris, partinin karşıtlarının kendilerini haksız yere kutuplaşma ve savaş ortamı yaratmakla suçladığını söyledi.