BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,62
ALTIN 2.391,63
HABER /  DÜNYA

THY ekibi için flaş karar

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Lübnan’da iki pilotun kaçırılmasının ardından uçuş noktalardaki risk durumlarını tekrar gözden geçir...

Abone ol

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Lübnan’da iki pilotun kaçırılmasının ardından uçuş noktalardaki risk durumlarını tekrar gözden geçirdiklerini belirterek, “Lübnan’da artık pilot ve ekibine yönelik yatılı seferler planlamıyoruz” dedi.
Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları’nın (THY) Atatürk Havalimanı’nda yaptığı yeni kargo binasının açılış töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Lübnan’da kaçırılan iki pilota ilişkin yaşanan olaylardan sonra uçtukları noktalardaki risk durumlarını tekrar gözden geçirdiklerini belirterek, “Lübnan’da artık pilot ve ekibine yönelik yatı seferleri planlamıyoruz. Giden uçaklarımızda pilotlarımız ve ekiplerimiz geri dönüyor. Bunun gibi risk olan noktalarda yeni önlemler aldık. Bu önlemler arasında en önemlisi havaalanlarındaki otellere yatı planladık. Onlarla anlaştık. Risk olan şehir ve ülkelerde personelimizin yatısı, havalimanlarındaki otellere planlıyoruz" diye konuştu.
Topçu, bir basın mensubunun, "Mısır’a uçuşlarda ve kargo taşımacılığında bir sıkıntı var mı?" şeklindeki sorusuna ise, "Mısır’a şuandaki uçuş planımızda bir değişiklik yok. Biraz doluluk oranlarımız düştü. Fakat herhangi bir sıkıntı görmüyoruz” diye yanıt verdi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, “Bayram ve yoğun talep olduğu günlerde uçak biletlerinde bir tavan fiyat uygulaması olabilir” önerisinin hatırlatılması üzerine ise Topçu, "THY’nin zaten bilet fiyatlarında bir üst limiti var ve onu uyguluyoruz. Tabii ki uluslararası anlamda birçok havayolu şirketi Türkiye’ye uçuyor. Uçan havayolu şirketlerinin hizmet kaliteleri eşit değil. Birçok farklılıklar barındırıyor. Buna bir üst limit getirilerek, haksız bir rekabet de oluşabilir. Bu konuyla ilgili bakanlığımıza da görüşlerimizi iletiyoruz. Onlarla paylaşıyoruz. Serbest rekabet ekonomisini benimsemiş ülkemizde bu tür sınırlamaların çok hizmet edeceğini düşünmüyoruz. Zaten bakanımızın açıkladığı da fiyatlara müdahale değil, sadece çok fahiş fiyatta satılan biletlerin makul seviyeye indirilmesidir. Zaten biz bunu tavsiye olarak algıladık. THY dediğim gibi en üst limit fiyatları bellidir” dedi.
(İHA)