BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  GÜNCEL

Öğretmen hacda, öğrenciler ortada

Adana'da bir ilköğretim okulu öğretmeni rapor alıp hacca gidince, öğrenciler ortada kaldı.

Abone ol

Adana’da, ilköğretim okulu öğretmeni, "Suudi Arabistan’a gidiyorum" diyerek ücretsiz izin aldı, hacca gitti. Başka sınıflara dağıtılan öğrenciler ve velileri okulda eylem yaptı.

Adana’da ücretsiz izin alarak hacca giden öğretmenin öğrencileri, sözleşmeli öğretmenin de raporlu olması nedeniyle başka sınıflara dağıtıldı. Öğretmenin izin dilekçesine "Suudi Arabistan’a gideceğim" yazdığı belirlenirken, veliler ve öğrenciler olayı protesto etti.

Müdür Erdoğan Öksüz hasta olduğu için yardımcılarıyla görüşen veliler, "Vekil öğretmen raporlu. Şu anda yapacak bir şeyimiz yok. Öğrenciler bir süre diğer sınıflarda eğitim görecek" yanıtı aldı. Bunun üzerine çocuklarıyla birlikte okulda eylem yapan velilerden Fatih Çelik, bir öğretmenin eğitim dönemi içinde hacca gitmesine anlam veremediğini söyledi. Çelik, "Geçen hafta okul yönetimi, ’Bu hafta gelmeyin’ demiş. Çocuklar bir hafta okula gitmedi. Çocuklar yakında karne alacak, sınavları var. Kritik dönemde çocuklar öğretmensiz kaldı" dedi.

Hac için izin anormal değil

Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar da, konuyla ilgili inceleme başlattığını söyledi. 657 sayılı yasa ve personel izin yönergesi uyarınca, 10 yıllık hizmet süresini dolduran devlet memurlarının bir defaya mahsus olmak üzere 6 aya kadar ücretsiz izin kullanabileceğini belirten Gülsar, şu açıklamayı yaptı:
"Öğretmenin hac ya da başka bir nedenle ücretsiz izin almasında anormal durum yok. Yerine sözleşmeli öğretmen görevlendirilmiş. O da raporlu olduğu için girememiş. Bu durumda müdür yardımcılarından birinin derse girmesi gerekirken yapılmamış. Müdür yardımcılarından biri girecek. Pazartesiden itibaren de sözleşmeli bir öğretmen gelecek."

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nden bir yetkili de, yönetmeliklerin, öğretmenlere ücretsiz izin alarak hacca gitme hakkı verdiğini ifade etti.