BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.466,66
HABER /  GÜNCEL

Sezer TRT adayını kapıcıya sormuş

Cumhurbaşkanı Sezer bürokratları sıkı takibe alıyor. Atanması istenenler hakkında ilginç bir yol takip ediyor.

Abone ol

TRT Genel Müdürlüğü'ne atama kararnamesi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den dönen Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç hakkında oturduğu evin 'kapıcısından' istihbarat toplandığı ortaya çıktı.

Kapıcı İdris Çiftçi olayı doğruladı

11 yıldır Oran'daki Anadolu Sitesi B Blok'ta kapıcılık yapan Çiftçi konu hakkındaki sorularımıza şu cevabı verdi: "Sivil kıyafetli, polis kimlikli bir kişi bir ay kadar önce geldi ve Ruhi Bey'i tanıyıp tanımadığımı sordu.

'Ruhi Bey nasıl birisi?' dedi. İyi birisi olduğunu söyledim. Eşinin başının türbanlı olup olmadığını sordu. 'Başı türbanlı değil.' dedim. Çocuklarının hangi okula gittiğini sordu, bilmediğimi söyledim. Herhalde bir iş başvurusunda bulunmuş, yükseleceği bir iş imiş. Onunla ilgili bir araştırma yaptıklarını söyledi. Yıldız Karakolu'ndan geldiğini sanıyorum.

Bu sivil polis, daha önce de gelip başka kişilerle ilgili benzer sorular sormuştu. Bu hadiseyi Ruhi Bey'e ve eşine anlattım. Benim bu konuda herhangi bir kabahatim yok. Beni ilgilendiren bir konu da değil." Ruhi Özbilgiç ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Başına gelen olayı çevresine anlatan Özbilgiç, basına herhangi bir açıklama yapmak istemedi.

Haber: Erdal Şen
Kaynak: www.zaman.com.tr