BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  GÜNCEL

Öğretmen cinayetini telefon aydınlatacak

coğrafya öğretmeni 33 yaşındaki Sündüs Keleş cinayetini, kaybolan cep telefonu kayıtları aydınlatacak.

Abone ol

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı Kelhasan Beldesi'nde evinde başörtüsüyle boğularak öldürülen coğrafya öğretmeni 33 yaşındaki Sündüs Keleş cinayetini, kaybolan cep telefonu kayıtları aydınlatacak.

Jandarma, Sündüs Keleş'in en son kimlerle görüştüğünün saptanması için GSM operatöründen arama kayıtlarını istedi. Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan okul müdürü Z.Z. ve aynı okulda öğretmenlik yapan eşi A.A.'nın suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Yaklaşık 4 yıldır Kelhasan Lisesi'nde ücretli olarak görev yapan ve bekar olan coğrafya öğretmeni Sündüs Keleş'in Ordu'da bulunan ailesi, kızlarından haber alamadı. Ablası, 11 Aralık pazar günü öğle saatlerinde Sündüs Keleş'in evinin bulunduğu Merkez Mahallesi Muhtarı Osman Ekici'yi arayıp, durumu bildirdi. Osman Ekici de aynı okulun kadın müdürü Z.Z. ile birlikte Sündüs Keleş'in oturduğu eve gitti.

Kapıyı açan olmayınca jandarmaya haber verildi. Jandarma çilingir yardımıyla kapıyı açıp içeri girdiğinde Sündüs Keleş'in cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan ilk incelemede başörtüsüyle boğularak öldürülen ve vücudunda dayak izine rastlanan Sündüs Keleş'in, cesedi otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu sırada jandarmanın evde yaptığı incelemede Sündüs Keleş'in cep telefonu ve evinin anahtarının kayıp olduğu saptandı.

Jandarma, cinayetle ilgili olarak Sündüs Keleş'in üniversiteden arkadaşı olduğu belirtilen Kelhasan Lisesi Müdürü Z.Z. ile yine aynı okulda ücretli öğretmenlik yapan eşi A.Z.'yi dün gözaltına aldı. Jandarmada sorgulamaları süren şüpheli karı- kocanın, cinayet suçlamasını kabul etmediği belirtildi.

UMUTLAR PARMAK İZİ VE CEP TELEFONUNDA

Sündüs Keleş'in cesedinin bulunduğu evinde yapılan inceleme sırasında elde edilen parmak izleri, şüphelilerin parmak izleriyle karşılaştırılması için kriminal laboratuara gönderildi.

Cinayeti aydınlatmak için titizlikle çalışan jandarma, her ip ucunu değerlendiriyor. Bir yandan öldürülen öğretmen Sündüs Keleş'in kaybolan cep telefonu ve evinin anahtarı aranırken, son görüştüğü kişilerin kimler olduğu araştırılıyor.

Jandarma, GSM operatörüyle temasa geçerek öğretmen Sündüs Keleş'in henüz nerede olduğu bilinmeyen cep telefonunun kayıtlarını istedi.