BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmen atamaları 2016 Şubat MEB 41. şık uyarısı

Öğretmen atamaları Şubat 2016 için geri sayım başladı. Şubat 2016 öğretmen atamaları 11 Şubat Perşembe günü yapılacak. Öğretmen atamaları 2016 öncesi MEB'den 41. şık uyarısı geldi.

Abone ol

Öğretmen atama başvuruları bugün sona eriyor.

11 Şubat Perşembe günü yapılacak olan öğretmen atamaları Şubat 2016 öncesi ise adaylara 41. şık uyarısı geldi. 

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI 2016 MEB SORGU EKRANI atama.meb.gov.tr

Öğretmen atamaları için adalar 40 okul tercihi yapacak. Ancak tercihler dışında 41. şık adaylar için kritik öneme sahip. Tercih dışı seçenek olarak, "tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum" veya "tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemeleri gerekecek.

ÖĞRETMEN ATAMALARI 2 BİN ÖĞRETMEN ATAMA DIŞI KALMIŞTI

40 tercihine atanamayan öğretmenler bu seçeneklerine göre değerlendirilecek. Geçen yıl 2 binden fazla öğretmen bu tercihi işaretlemedikleri için yer değiştirememişti.

öğretmen atamaları 2016 şubat meb 41. şık uyarısı

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI ŞUBAT 2016

Bu yıl da atamalarda aslan payı 3 bin 292 kadro ile rehberlik, 3 bin 124 ile İngilizce ve 2 bin 818 kadro ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine ayrıldı.

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI TAM LİSTESİ ŞUBAT 2016

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURU EKRANI ŞUBAT 2016

Şubat 2016 öğretmen atama ilk başvuru yapacak adaylar ilkatama.meb.gov.tr'den online başvuru yapacaklar.

İLK ATAMA EKRANINA ULAŞMAK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN

Yeniden atama başvuruları ise MEBBİS'in mebbis.meb.gov.tr adresinden yapılacak. 

YENİDEN ATAMA EKRANI MEBBİS'E ULAŞMAK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURU FORMU ONAYA DİKKAT!

Atama sürecinin zamanında sonuçlandırılması bakımından başvuruların, başvurunun yapıldığı gün ya da başvurunun son gününe rastlayan gün hariç bir sonraki gün mesai saatleri içinde başvuru bürolarına onaylatılması zorunludur. Bu süre içerisinde onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır. Bu durumdaki adaylar, yeniden başvuru yaparak başvuru süresi içerisinde başvurularını onaylatacaktır.

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURU KILAVUZU MEB 2016

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor.

Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURU FORMLARI 2016

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki “Elektronik Başvuru Formunu” kullanarak yapacak.İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar,  2-8 Şubat’ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yapacak, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat’ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

EVRAKTA TAHRİFAT YAPANLARINKİ GEÇERSİZ SAYILACAK

Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvurular ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Elektronik Başvuru Formu'nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak.

Elektronik Başvuru Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmamış, atama alanı ve mezun olduğu yüksek öğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını  taşımadığı halde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacak; varsa yapılmış olan atamalar iptal edilecek.