BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,02
HABER /  GÜNCEL

Öğrencilere idam tacizi

İlkokul öğrencileri, televizyonun yararlarını ve zararlarını tartıştı. Saddam'ın idam görüntüsü için yorumlar yaptılar...

Abone ol

''TV yararlı mı? Zararlı mı?'' başlığıyla Gazi Üniversitesi Vakfı Özel İlköğretim Okulunda yapılan münazarada, bir grup öğrenci, TV'nin yararlarını, diğer grup ise zararlarını savundu.

Televizyonun zararlı olduğunu savunan öğrenciler, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idamı gibi şiddet içeren görüntülerin çocukların psikolojilerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, evlerinde yemek yerken dahi bu tür görüntülere maruz kaldıklarını ifade ettiler.

Öğrenciler, haber programlarında bile Türkçeyi hatalı kullanan sunucular bulunduğunu, buna da örnek olarak Mehmet Ali Birand'ın gösterilebileceğini belirttiler.

Magazin programlarında ise ünlülerin kendileri arasındaki kavgalarla dedikodu ağırlıklı konuların işlenmesinden rahatsızlık duyduklarını belirten öğrenciler, istatistiklere göre çocukların televizyonda izlenmesinden rahatsızlık duydukları görüntüler arasında açık-saçık görüntülerin birinci sırayı aldığını, bunu kavga ve şiddet görüntülerinin izlediğini söylediler.