BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  SAĞLIK

Öğrencilere gıda bilinci eğitimi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), öğrencilere gıda katkı maddelerini ve zararlarını laboratuar ortamında anlatacak.

Abone ol

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), öğrencilere gıda katkı maddelerini ve zararlarını laboratuar ortamında anlatacak. Eğitim ile öğrencilerin gıda bilincinin artması planlanıyor.

YTÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Emine Gülhan Bakırdere, ekibi ile ‘Yiyeceklerimizde ve İçeceklerimizde Bizi Bekleyen Tehlikeler: Gıda Bilinci Kazandırma’ adlı bir proje ortaya koydu. TÜBİTAK tarafından teşvik edilen proje, 1-5 Temmuz 2013 tarihlerini kapsıyor.

‘Çocuk Bilir Toplum Bilinçlenir’ sloganıyla hayata geçirilen projede Esenler’de eğitim veren 5 ayrı okuldan 7. sınıfı bitirmiş 6 öğrenci yer alıyor. Bu okullardan birer öğretmenin de katıldığı projenin ilk etabında öğrenciler; ‘Gıdalarda Hijyen Uygulamaları’, ‘Sütün Bozulması’, ’Gıda Katkı Maddeleri’, ‘Katkısız Domates Tozu Üretimi’, ‘İçme Suyu Kalitesi’, ‘Damacanalarda Bizleri Bekleyen Tehlikeler’, ‘İçme Suyunun pH Değerinin Tespiti’, ‘Gıdalarda E Kodlu Katkı Maddeleri’, ‘Doğal Gıda Boyası Üretimi’, ‘Yoğurt Mayalama’ ile ‘Koruyucu Katkı Maddeleri’ konularına dair laboratuar ortamında ayrı kimya, biyoloji ve gıda deneyleri yapacak.

Deneylerin ardından yiyecek ve içeceklerde bulunan toksik maddeler, hakkında açıklamalarda bulunularak öğrencilere, sağlıklı beslenme bilinci aşılanacak. Proje ile öğrenciler kanalı ile velileri ve toplumu gıda güvenliği konusunda şuurlu birer tüketici haline getirmek; gıda bilincini yaymak hedefeniyor.

Projenin tanıtım törenine YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, öğretim üyeleri, öğretmenler ve veliler katılacak. Tören YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nde saat 09.30’da başlayacak.