BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.400,35
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğrenciler kitap parası ödemek istemiyor

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden kitap parasına tepki geldi. Öğrenciler harç parası içinde kitap parası ödemek istemiyor.

Abone ol

Anadolu  Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri 2010- 2011 öğretim yılı harç parası içinde kitap parasının alınmasına tepki gösterdi. İşletme Fakültesi 4’ncü sınıf öğrencisi Ercan Yiğit, “Kullanmayacağım kitapların parasını ödemek zorunda mıyım? Kendi yayınladığı kitabı satmak için zorunlu tutuyorlar” dedi. Fakülte yöneticileri ise alınan kitap parasına ilişkin, “Öğrenim giderleri adı altında yatırılan para içerisinde kitap parası da bulunuyor. Kitap almak istemeyen öğrenciler de bu harcı ödemek zorunda” açıklamasında bulundu.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültelerinin 2010-2011 öğretim yılı kayıt yenileme işlemlerinin başlaması ile tüketici platformu Sikayetvar.com’a sorunlarını dile getiren İşletme Fakültesi 4’ncü sınıf öğrencisi Ercan Yiğit, yatırılan harç parasını eleştirdi. Ayrıca Yiğit, birçok kişinin de bu konudan dert yandığını kaydetti.

Öğretim gideri ve cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkı payı taksitlerini 24 Aralık tarihine kadar yatırmak zorunda olduğunu kaydeden Yiğit, harç parası içerisinde alınan kitap parasının alınmasına tepki gösterdi. Yiğit, şikayetini şöyle dile getirdi:

“Kitapları Satmak İçin Zorunlu Hale Getirdiler”

“Kayıt parası için alınmakta olunan harç parası içinde kitap parası da bulunmaktadır.

Kitapları almak istemiyorum. Üniversite kendi yayınladığı kitabı satmak için zorunlu hale getirmişler. Zorunlu olarak parasının ödenmesi gerektiği belirtilen kitapları almak istemiyorum çünkü; bu kitapları kullanmıyor ve faydalanmıyorum. Kitap parası ödemek için beni zorunlu tutuyorlar. Eskişehir merkez ile görüştüm, kaydınızın yenilenmesi için ödemek zorundasınız dendi. Harç yatırma tarihi 24 Aralık günü sona eriyor zorunlu tutulduğu için bu parayı ödemek zorunda kaldım.”

“Kitap Almak İstesin Ya Da İstemesin Ödemek Zorunda”

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi merkez büro yöneticileri ise konuya ilişkin , “Öğretim gideri ve cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkı payı taksitleri de aynı anda yatırılmalıdır. Öğrenim giderleri içerisinde akademik danışmanlık, sınav ücretleri, kitap hizmeti, sınav görevlileri ücretleri gibi ödemeler yer alıyor. Cari hizmet maliyetleri adı altında alınan para ise devlete ödenen bir ücrettir. Bu ücreti Bakanlar Kurulu belirliyor. Kitap için alınan para yatırılması gereken harç içerisinde yer alıyor. Kitap almak istemeyen bir öğrenci de bu ücreti ödemek zorundadır. Kitap almak istesin ya da istemesin bu para alınıyor” açıklamasında bulundu. 

ŞikayetVar Haber