BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.398,57
HABER /  GÜNCEL

Bu kez de teşekkür için yumurta

Aile içi şiddet mağduru kadın, kendisine yardımcı olup, hayata tutunmasına katkı sağlayan polislere hediye yolladı...

Abone ol

Aile içi şiddet mağduru kadın, kendisine yardımcı olup, hayata tutunmasına katkı sağlayan polislere teşekkür için Malatya Emniyet Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Süleyman Hançer'e bıldırcın yumurtası hediye etti.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince Belediye Konferans Salonu'nda "Kadına Şiddete Hayır" konulu sempozyum düzenlendi. İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sosyal hizmet uzmanlarından Muharrem Kumsal'ın konuşması sırasında söz isteyen ve güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan bir kadın, ailesi tarafından uğradığı şiddet nedeniyle yaşadıklarını ve bunlardan kurtulma çabalarını anlattı.

Kadın sığınma evinde 63 gün kaldığını, ancak Kumsal'ın anlattığı gibi şiddet mağduru kadınların hayata tutunabilmeleri, ayakları üzerinde durabilmeleri için ileriye yönelik sosyal içerikli çalışma yapılmadığını ileri süren kadın, sığınma evlerinin "kadınlar için kaçınılmaz kötü sondan önceki son durak" olduğunu iddia etti.

Şiddete maruz kaldığı süreçte 25 kez karakola, 3 kez Cumhuriyet Başsavcılığına, 2 kez de Başbakanlık İletişim Merkezine başvurduğunu ifade eden kadın, hayati tehlike altında yaşadığı dönemlerde akrabalarının bile kendisine yardım etmekten kaçındığını anlattı.

Polislerin kendisine çok yardımcı olduğunu vurgulayan kadın, "Polisi her aradığında en geç 2-3 dakikada yardıma geldiklerini, hayatını polislere borçlu olduğunu ve bu nedenle polis teşkilatına minnet duyduğunu" ifade etti.

Son zamanlarda protesto amaçlı kullanılmasının aksine yanında getirdiği bıldırcın yumurtasını, Süleyman Hançer'e hediye etmek istediğini belirten kadın, haşlayarak getirdiği yumurtayı Hançer'e verdi. Süleyman Hançer de yumurtayı hatıra olarak saklayacağını kaydetti.